Bilgisayarımın işletim sistemini Pardus'a çevirirken BIOS'da işletim sistemini içine aktardığım flash belleği seçip sonra tam kuruluma başlamayı beklediğim sırada böyle bir ekranla karşılaştım. Sanırım sorun şöyle geçiyor, minimal bash-like line editing is supported. Bu sorunun çözümünü aynı şekilde YouTube'dan çözmeye çalıştım, ancak bir türlü sorunumun çözümünü bulamadım. Yardımcı olursanız sevinirim.
"Download" bölümünden en son sürümü indirin. Genellikle zip dosyası olarak sunulur.
3. USB Belleği Hazırlayın
USB belleğinizi bilgisayarınıza takın.
USB belleğinizdeki tüm verilerin silineceğini unutmayın, bu yüzden önemli verilerinizi yedekleyin.
4. Ventoy'u USB Belleğe Yükleme
İndirdiğiniz Ventoy zip dosyasını çıkarın.
İçerisindeki Ventoy2Disk.exe (Windows için) veya ventoy.sh (Linux için) dosyasını bulun.
Windows için:
Ventoy2Disk.exe dosyasını çalıştırın.
USB belleğinizi seçin (doğru olduğundan emin olun).
"Install" butonuna tıklayın ve onaylayın.
Linux için:
Terminali açın ve zip dosyasını çıkarın.
Aşağıdaki komutları çalıştırın:
Kod:
sudo ./ventoy.sh -i /dev/sdX
(Burada /dev/sdX USB bellek cihaz adınız. Bunu lsblk komutuyla kontrol edebilirsiniz.)
5. ISO Dosyalarını Kopyalayın
USB bellek, Ventoy ile başarıyla kurulduktan sonra, USB'yi bilgisayarınızda açın.
İstediğiniz ISO dosyalarını USB belleğe kopyalayın. Birden fazla ISO dosyası kopyalayabilirsiniz; Ventoy bunları tanıyacaktır.
6. USB'yi Boot Etmek
USB belleği bilgisayarınıza takın ve bilgisayarınızı yeniden başlatın.
BIOS/UEFI ayarlarına girmek için bilgisayar açılırken genellikle F2, F12, DEL veya ESC tuşlarından birine basmanız gerekir (bu tuş bilgisayarınıza bağlıdır).
Boot seçeneklerinden USB belleğinizi seçin.
Ventoy menüsü açıldığında, kopyaladığınız ISO dosyalarını göreceksiniz. İstediğiniz ISO dosyasını seçin ve Enter tuşuna basın.
7. Kurulum veya Test
Seçtiğiniz ISO dosyasına bağlı olarak, kurulum veya canlı ortamda çalışma seçenekleri ile devam edin.
Ekstra Bilgiler
Ventoy ile birden fazla ISO dosyası kullanarak çoklu boot yapabilirsiniz.
ISO dosyalarınızı güncelleyebilir veya yeni dosyalar ekleyebilirsiniz; USB'yi tekrar formatlamanıza gerek yok.
Bu adımları takip ederek Ventoy ile USB'nizi boot etmeye hazır hale getirebilirsiniz.
Ayrıca indirdiğiniz işletim sistemi distrosunu kontrol edin.
Herkese merhaba, bu rehberimde Windows üzerinde ISO dosyalarını nasıl doğrulayabilirsiniz onu göstereceğim. Hazırlık Öncelikle bu iş için 7-Zip'e ihtiyacımız var. Aşağıdaki linkten indirelim. 7-Zip İndir EXE olan seçeneklerden sisteminiz 64-bit ise 64-bit olanı, 32-bit ise 32-bit olanı...
Bu ekran genellikle bootloader ile ilgili bir sorun olduğunu gösterir. BIOS ayarlarınızı kontrol ederek boot sırasının doğru olduğundan emin misiniz? Ayrıca, flash belleğinizin düzgün bir şekilde oluşturulduğundan ve dosyaların eksiksiz olduğundan emin olun. Bu aşamalarda herhangi bir sorun yaşadınız mı?
Boot sırası, bilgisayarın hangi aygıttan başlayacağını belirler. Pardus veya diğer işletim sistemlerini kurarken genellikle şu sırayı kullanmanız gerekir:
USB bellek: İlk olarak USB bellek (veya DVD) seçili olmalı, böylece bilgisayar bu aygıttan başlar.
sabit disk: İkinci sırada sabit disk yer almalı, böylece USB bellek yoksa bilgisayar sabit diske geçer.
Bu ayarları BIOS'a girerek yapabilirsiniz. BIOS'a girmek için bilgisayar açılırken genellikle "del", "F2", "F10" veya "ESC" tuşlarına basmanız gerekir (bu tuş, anakart modelinize göre değişebilir).
adımlar:
Bilgisayarınızı açın ve BIOS'a girmek için gerekli tuşa basın.
"Boot" veya "boot order" sekmesine gidin.
USB belleği ilk sıraya yerleştirin.
Değişiklikleri kaydedin ve BIOS'tan çıkın.
Bu ayarları yaptıktan sonra kuruluma tekrar başlayabilirsiniz. Eğer yine aynı ekranla karşılaşırsanız, USB belleği tekrar oluşturmayı deneyin veya başka bir USB portunu kullanmayı düşünebilirsiniz.
Kardeşim sorunu araştırdım sanırım bendeki ISO dosyasından kaynaklı olarak sorun rufusdaymış. O yüzden etcherdan flash dosyasını kurdum. Ama şimdi hiçbir şekilde bir diske falan yazılmadı. Aynı zamanda da nasıl kuracağımı bilmiyorum. Yardımcı olursan sevinirim. Saygılar.
bak şunlarda fotoğrafları.
Dosya Ekleri
WhatsApp Image 2024-10-02 at 23.58.59_4a4938ae.jpg
134,6 KB · Görüntüleme: 40
WhatsApp Image 2024-10-02 at 23.58.59_b0c2a935.jpg
"Download" bölümünden en son sürümü indirin. Genellikle zip dosyası olarak sunulur.
3. USB Belleği Hazırlayın
USB belleğinizi bilgisayarınıza takın.
USB belleğinizdeki tüm verilerin silineceğini unutmayın, bu yüzden önemli verilerinizi yedekleyin.
4. Ventoy'u USB Belleğe Yükleme
İndirdiğiniz Ventoy zip dosyasını çıkarın.
İçerisindeki Ventoy2Disk.exe (Windows için) veya ventoy.sh (Linux için) dosyasını bulun.
Windows için:
Ventoy2Disk.exe dosyasını çalıştırın.
USB belleğinizi seçin (doğru olduğundan emin olun).
"Install" butonuna tıklayın ve onaylayın.
Linux için:
Terminali açın ve zip dosyasını çıkarın.
Aşağıdaki komutları çalıştırın:
Kod:
sudo ./ventoy.sh -i /dev/sdX
(Burada /dev/sdX USB bellek cihaz adınız. Bunu lsblk komutuyla kontrol edebilirsiniz.)
5. ISO Dosyalarını Kopyalayın
USB bellek, Ventoy ile başarıyla kurulduktan sonra, USB'yi bilgisayarınızda açın.
İstediğiniz ISO dosyalarını USB belleğe kopyalayın. Birden fazla ISO dosyası kopyalayabilirsiniz; Ventoy bunları tanıyacaktır.
6. USB'yi Boot Etmek
USB belleği bilgisayarınıza takın ve bilgisayarınızı yeniden başlatın.
BIOS/UEFI ayarlarına girmek için bilgisayar açılırken genellikle F2, F12, DEL veya ESC tuşlarından birine basmanız gerekir (bu tuş bilgisayarınıza bağlıdır).
Boot seçeneklerinden USB belleğinizi seçin.
Ventoy menüsü açıldığında, kopyaladığınız ISO dosyalarını göreceksiniz. İstediğiniz ISO dosyasını seçin ve Enter tuşuna basın.
7. Kurulum veya Test
Seçtiğiniz ISO dosyasına bağlı olarak, kurulum veya canlı ortamda çalışma seçenekleri ile devam edin.
Ekstra Bilgiler
Ventoy ile birden fazla ISO dosyası kullanarak çoklu boot yapabilirsiniz.
ISO dosyalarınızı güncelleyebilir veya yeni dosyalar ekleyebilirsiniz; USB'yi tekrar formatlamanıza gerek yok.
Bu adımları takip ederek Ventoy ile USB'nizi boot etmeye hazır hale getirebilirsiniz.
Ayrıca indirdiğiniz işletim sistemi distrosunu kontrol edin.
Herkese merhaba, bu rehberimde Windows üzerinde ISO dosyalarını nasıl doğrulayabilirsiniz onu göstereceğim. Hazırlık Öncelikle bu iş için 7-Zip'e ihtiyacımız var. Aşağıdaki linkten indirelim. 7-Zip İndir EXE olan seçeneklerden sisteminiz 64-bit ise 64-bit olanı, 32-bit ise 32-bit olanı...