Pardus 19.5 Xfce kullanıyorum. Pardus'ta otomatik olarak kernel 4.10 geliyor. Ben bir takım sorunlar nedeniyle kernel'a 5.10'a yükselttim ama çoğu uygulamada header hatası veriyor, Pardus forumda Synaptic'ten kernel'ın header'ını kurun yazıyordu ama Synaptic'te kernel'ın header'ı yok. Bunu Synaptic'e nasıl yükleriz ya da başka bir yerden nasıl kurarız?
5.10 çekirdeği elle indirip mi yükledin? Ya da başka bir sistemden mi çıktı paylaşıyorsun? Önceki çıktılarda backports depo ile ilgili hata görünüyordu, şimdi ise depo görünmüyor, yardım etmeye çalışıyorum, ama sen de yaptıkların ile ilgili bilgi paylaş lütfen, dediğim gibi sihirli kürem yok.
5.10 çekirdeği elle indirip mi yükledin? Ya da başka bir sistemden mi çıktı paylaşıyorsun? Önceki çıktılarda backports depo ile ilgili hata görünüyordu, şimdi ise depo görünmüyor, yardım etmeye çalışıyorum, ama sen de yaptıkların ile ilgili bilgi paylaş lütfen, dediğim gibi sihirli kürem yok.
Sonra herhangi bir güncelleme yapmadan önce, aşağıdaki komutun çıktısını paylaş. Bunun ardından yönlendireceğim.
apt policy apt policy komutunu paylaşmana gerek yok, backports depo otomatik olarak ezilmiş geliyor, Pardus'ta kontrol ettim. Yukarıdaki işlemlerden sonra, aşağıdaki komutu çalıştırıp, çekirdeği backports deposundan günceleyebilirsin. Sonra sistemini yeniden başlat.
Sonra herhangi bir güncelleme yapmadan önce, aşağıdaki komutun çıktısını paylaş. Bunun ardından yönlendireceğim.
apt policy apt policy komutunu paylaşmana gerek yok, backports depo otomatik olarak ezilmiş geliyor, Pardus'ta kontrol ettim. Yukarıdaki işlemlerden sonra, aşağıdaki komutu çalıştırıp, çekirdeği backports deposundan günceleyebilirsin. Sonra sistemini yeniden başlat.
Kardeşim vallahi olayı hala anlamış değilim.Sizin dediklerinizi yapınca depoya headerlar ve image ler eklendi,gerekli olanları kurdum.Ama hala kernel ile ilgili hata veriyor.
Yani bende artık anlamış değilim
Virtualbox 6.1'i kaldırıp, Virtualbox 6.0'ı kurmuşsun. 6.0 eski sürümün güncel çekirdek için desteği yoktur zaten, daha önce kurduğun 6.1 sürüm de eski biraz. Şuradan Virtualbox'ın güncel sürümünü indirip kurarsan, sorun büyük ihtimalle çözülür. Kurduktan sonra sistemini yeniden başlat ve secureboot etkinse kapat. https://download.virtualbox.org/vir...box-6.1_6.1.20-143896~Debian~buster_amd64.deb