Pardus sizce nasıl işletim sistemidir?

EkmekarasıSalam

Hectopat
Makaleler
3
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
GPU:ASUS DUAL V2 AMD RADEON RX 6600 8GB CPU:AMD RYZEN 5 5600 FAN:ID-COOLİNG-SE-214-XT ARGB ANAKART:GİGABYTE ULTRA DURABLE B550M DS3H
RAM:G-SKİLL RİPJAWS 2x8 3200HZ KASA:MSI MAG FORGE 100A:PSU:MSI 600W MAG A600DN (SİLVER) SSD:GOODRAM PX500 512GB
Meslek
Technopatta insanlara yardım etmek
Bana göre çalıntı çünkü Linux'un üzerine yapılmış (tasarlanmış aynısı neredeyse) kullanılır mı sizce? Bana çok kötü geliyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Pardus'un Linux üzerine kurulması onu çalıntı yapmıyor ama şu anki Pardus temalanmış Debian olarak görülüyor bazen ve çok da haksız olduklarını düşünmüyorum.
Fark ettiysen şu anki Pardus dedim eskiden Debian tabanlı olmayan görebileceğimiz en orijinal projelerden biriydi ama maalesef projeyi devam ettirmediler ve Debian tabanının üstüne kuruldular.
Eski proje ekipçe devam ettirildi ama TÜBİTAK altında devam etmedi.
Pisi GNU/Linux; Pisi tabanlı son Pardus sürümünü temel alan, özgür yazılım topluluğu tarafından geliştirilen, bilgisayar kullanıcılarına kurulum, yapılandırma ve kullanım konusunda kolaylık sağlamaya çalışan, onların temel masaüstü gereksinimlerini karşılamayı amaçlayan, son kullanıcı odaklı bir GNU/Linux dağıtımıdır.

Çalıntı derken hocam?
Hocam yani çok linuxa benziyor. Ayrıca araştırma yaparken de Linux temelli bir işletim sistemi olduğunu okumuştum. Linuxun aynısı bir kaç farkı var o kadar başka hiç bir yenilik yok.

Bana göre çalıntı çünkü Linux'un üzerine yapılmış (tasarlanmış aynısı neredeyse) kullanılır mı sizce? Bana çok kötü geliyor.

Bu mantıkla bakarsanız, Android de eksik bir işletim sistemi sayılır.
Linux, koca bir dünyadır (buradan diğer tüm Linux dağıtımlarınıda görebilirsiniz), açık kaynak yazılımın temelidir. Açık kaynak, bu kodu herkesin kullanabileceği ve üzerine bir şeyler inşa edebileceği anlamına gelir. Pardus, Linux'u kullanmak yerine kendi çekirdeğini oluştursaydı, gereksiz bir yükün altına girerdi. Ayrıca, birçok uygulamayı da kullanamazdınız.

Bu adresi inceleyerek daha iyi anlayabilirsiniz.
Bütün Linux dağıtımları, özgürlük, ücretsizlik, kullanıcı dostu olma ve esneklik gibi değerler üzerine kurulmuştur. Pardus da bu anlayışı her aşamada sürdürmektedir. Bu yüzden Pardus dahil, hepsine saygı duyuyorum. Size de tavsiye ederim.

Neden hep Linux temelli bunlar? Niye Windows benzeri bir şey yok, telif hakkı mı yoksa.

Kodlarının kapalı kaynak olması ve değiştirmenin yasal olmaması.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı