Pardus vs Windows 11

Selamlar.
Sistem özelliklerim özetçe bu. Pardus'damı kalayım yoksa Windows 11'e geçeyim mi?
Pardus'da bayağı bir hızlı.

Eki Görüntüle 1215571
Bilgisayarınızın hızlı olmasının nedeni Pardus'un düşük sistem gereksinimlerine sahip olmasıdır. Ama 3 GB Ram Windows 11 için yetersizdir. Yani eğer Windows 11 kullanmaya çalışırsanız bilgisayarınız yavaşlar. İmkanınız varsa bilgisayarın Ram'ini arttırın. Böylece Windows 11'i kurduğunuzda daha rahat bir şekilde kullanabilirsiniz.

Windows'u kötülemedim burada yücelttim, karşılaştırılamaz dememin sebebi Linux'un kullanım ve yaratılış amacı bambaşka.

Sizin görüşünüze saygı duyuyorum hocam ama yanlış anlamazsanız son sözünüze katılmıyorum. Linux dağıtımları da birçok kullanım alanı var. Son kullanıcı film izler internette takılır ya da oyun oynar. Yazılımcı ise kodlama yapar."Linux'u sadece yazılımcılar kullanır. Kod bilmeden klasör bile açılmıyor" durumları eskidendi. Şimdi gayet son kullanıca hitap ediyor.

Sizin görüşünüze saygı duyuyorum hocam ama yanlış anlamazsanız son sözünüze katılmıyorum. Linux dağıtımları da birçok kullanım alanı var. Son kullanıcı film izler internette takılır ya da oyun oynar. Yazılımcı ise kodlama yapar."Linux'u sadece yazılımcılar kullanır. Kod bilmeden klasör bile açılmıyor" durumları eskidendi. Şimdi gayet son kullanıca hitap ediyor.
Linux stabillikten oldukça uzak bir işletim sistemi, yani eğer Linux'u sadece sunucu işleri için komut ekranı olarak kullanırsanız gayet iyi ancak onun dışında masaüstü işletim sistemi olmaktan çok uzak, en son Linux yüklememde bilgisayarı kapatırken komut ekranında takılı kaldı manuel olarak kapattım ve bir daha işletim sistemini açamadım, Linux'ta tarayıcıyı açıp bir şey izlerken veya dinlerken kulaklıktan gelen ses aşırı cızırtılıydı, bu sorunu çözene kadar yaklaşık 4 saatimi falan harcadım çünkü yeteri kadar kaynak yoktu ve bolca araştırma yapmak zorunda kaldım. Bu gibi sorunlardan sonra Windows'tan ayrılmamaya karar verdim, yazılımcı olmakla Linux kullanmanın da pek bir alakası yok bir şey lazım olursa WSL kullanıyorum oradan Windows içerisinde Linux'a erişebiliyorum. Ev kullanıcısıysanız Windows'tan sapmayın, deli olursunuz.

Selamlar.
Sistem özelliklerim özetçe bu. Pardus'damı kalayım yoksa Windows 11'e geçeyim mi?
Pardus'da bayağı bir hızlı.

Eki Görüntüle 1215571

Window a geçecekseniz 8 yerine 8.1'e geçmenizi öneririm çünkü 8.1 daha kararlı çalışır 10'a geçeceksen RAM'ini yükseltemeni öneririm ve Home versiyonunu kullanmanı öneririm Pro versiyon büyük şirketlere yönelik olduğu için günlük hayatta kullanmayacağınız toplu yönetim sistemleri bulundüğü için daha ağır bir işletim sistemidir veya internetten daha hafif coustom sürümlerini indirebilirsin.

Linux stabillikten oldukça uzak bir işletim sistemi, yani eğer Linux'u sadece sunucu işleri için komut ekranı olarak kullanırsanız gayet iyi ancak onun dışında masaüstü işletim sistemi olmaktan çok uzak, en son Linux yüklememde bilgisayarı kapatırken komut ekranında takılı kaldı manuel olarak kapattım ve bir daha işletim sistemini açamadım, Linux'ta tarayıcıyı açıp bir şey izlerken veya dinlerken kulaklıktan gelen ses aşırı cızırtılıydı, bu sorunu çözene kadar yaklaşık 4 saatimi falan harcadım çünkü yeteri kadar kaynak yoktu ve bolca araştırma yapmak zorunda kaldım. Bu gibi sorunlardan sonra Windows'tan ayrılmamaya karar verdim, yazılımcı olmakla Linux kullanmanın da pek bir alakası yok bir şey lazım olursa WSL kullanıyorum oradan Windows içerisinde Linux'a erişebiliyorum. Ev kullanıcısıysanız Windows'tan sapmayın, deli olursunuz.

Ben de kardeşim ve akrabalarıma Linux önerip yüklüyorum. KDE masaüstü ortamını hiç deneyimlediniz mi? Çok şık ve gayet de son kullanıcıya hitap ediyor. Şahsen ben de kendimi son kullanıcı olarak görüyorum. Yazılımcı ya da siber güvenlikte çalışan biri değilim. Ayrıca hangi distroyu denediğiniz de başlangıçta etki ediyor. Başlangıç dostu distrolarda mağaza vs her şey var ve terminal komut kullanmanıza gerek yok.

Linux eskiden dediğiniz gibi yazıllımcılara hitap ediyordu ama artık günümüzde son kullanıcıyı da hedef alıyor. Distro ve masaüstü ortamlarını takip etmenizi öneririm.
Ama dediğim gibi görüşünüze saygı duyuyorum.

Linux stabillikten oldukça uzak bir işletim sistemi

Buraya katılmıyorum. Tamamen distroya ve kullandığınız cihaza bağlı bir durum. Arch, Gentoo vb. yüksek yapılandırma imkanı bulunan distrolar veya Debian gibi sistemleri kullanmanızı tavsiye ediyorum.

Windows, piyasadaki OS'lar arasında stabiliteden oldukça uzak bir sistemdir. Gerek aşırı kaynak kullanımı, arka plan hizmetleri; gerekse de mavi ekran hatalarıyla bunu örneklendirebiliriz.

Buraya katılmıyorum. Tamamen distroya ve kullandığınız cihaza bağlı bir durum. Arch, Gentoo vb. yüksek yapılandırma imkanı bulunan distrolar veya Debian gibi sistemleri kullanmanızı tavsiye ediyorum.

Windows, piyasadaki OS'lar arasında stabiliteden oldukça uzak bir sistemdir. Gerek aşırı kaynak kullanımı, arka plan hizmetleri; gerekse de mavi ekran hatalarıyla bunu örneklendirebiliriz.
Uzun bir zamandır Windows'ta sorun yaşadığımı hatırlamıyorum bence Windows eskisi gibi sürekli sorun çıkartan bir işletim sistemi değil. Linuxtaki durum elbette distrolara göre değişir mesela yaşadığım sorunların büyük çoğunluğunu LTS Ubuntu sürümlerinde yaşadım, Manjaro gibi Arch tabanlı dağıtımlarda daha az sorun yaşadım. Bana göre linuxta yaşadığım sorunların çoğunluğu distroların bizzat kendisinden ve masaüstü ortamlarından kaynaklanıyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı