Pardus vs Windows

@Silinen üye hocam, öncelikle Pardus bir Linux dağıtı mıdır? Linux'u genel olarak biliyorsanız, Pardus'un da herhangi bir Linux dağıtımından pek de farklı olmadığını söyleyebilirim. Yani yaklaşık olarak Pardus = Ubuntu = Debian = Fedora denebilir. Biraz kullandığınız zaman farklılıklar oluşacaktır elbette ancak oraya henüz vakit var.

Windows'u biliyorsunuz zaten anlatmaya pek gerek yok.

Başka sorularınız varsa cevaplayabiliriz.

Siz hangi işletim sistemini kullanıyorsunuz?

Koskoca yılların Windows'u, neredeyse herkesin bildiği kalıplaşmış bir efsaneyi kimse yenemez. Kimse Windows'a rakip olamaz.
Olur ve oluyor da.
Windows bile Lİnux'a sıcak bakmaya başladıysa, kendi işletim sisteminde çalışması için sanal makine kurduysa kasin bir sebep vardır.
Ek olarak sunucuları %90'ı adamların elinde ve Vulkan performansları eşit diye biliyorum.
10 yıl sonra buralar değerlenicek.

Pardus beleş. Ama Windows bence kat kat daha iyi.

Pardus'ta exe, BAT vs. açamazsın aslında Wine ile birkaç exe açarsında çoğu şeyi açamazsın ve performans olarak cidden çok düşük ama depolama olarak az yer kaplıyor iş amçlı kullanıcaksan gene de wibdows öneririm. Benim bilgisayarım tost makinesi 4 yıldır Ubuntu, Pardus, Kali Linux bir sürü Linux tabanlı işletim sistemi gördüm Windows her bakımdan kaliteli.

Artık Pardus ETAP'ta, ETA
15 güncellemesi ile artık .exe açabiliyorsunuz.

1. Not: Pardus ETAP, akıllı tahtalar için yapılmış sürüm.

2. Not: Bu güncellemenin ETAP 19'a kurulabileceğinden %100 eminim. Ancak diğer ETAP sürümlerine kurulur mu bilmiyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı