Pardus'ta disk nasıl boyutlandırılır?

KağanAk71

Picopat
Daha fazla  
Merhaba, daha yeni Pardus kullanmaya başladım. Pardus'a denemek için 46 GB normal + 4 GB takas vermiştim. 10GB ayrılmamış alanım var ve bunu Pardus'a eklemek istiyorum. Tüm Windows'taki disk yönetimi, GParted vb. denedim fakat Boyulandır/Taşı'yı açınca diskin boyutunu arttıramıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
gparted ile yapabilirsin, iki kere kontrol et sonra kaydetmeyi unutma.

sudo apt purge gparted
sudo apt install gparted
Bu kodu deneyebilir misin belki de eksik şeyler vardır.

Denedim az önce ama olmuyor.
Şimdi bir daha denedim, artıramıyorum, yeniden boyutlandırma kısmındaki yeniden boyutlandır butonu hafızayı ne yaparsam yapayım çalışmıyor. Acil yardım edin, 140 MB depolamam kaldı sadece.

Genişletemediğim ve silecek program olmadığı için dondum kaldım.

Başka bir disk yöneticisi var mı veya ayrılmamış alanı ext4 alanına mı çevirmemiz alım eklemek için?

Başka bir disk yöneticisi var mı veya ayrılmamış alanı ext4 alanına mı çevirmemiz alım eklemek için?

Benim bir bildiğim GParted var, onun kesin çalışması lazım.

Benim bir bildiğim GParted var, onun kesin çalışması lazım.

Yani ne yapayım, ayrı bir ISO ile bu bölümü boyutlandırabilir miyim?

Aygıtı seçiyorum, 10GB boş(ayrılmamış) alan var. Dosya sistemini yani Pardus'u seçiyorum. Sağ tıklayıp Boyutlandır/Taşı'yı seçiyorum yeni boyut(mib) kısmından depolamayı düzenliyorum ama şağ alttaki boyutlandır(kaydetme) butonu kapalı. Açılmıyor, tüm hafıza değerlerini denedim ama tuşa basılmıyor.

Başka bir mesela 10GB'lik disk oluştursam o diskte uygularımı çalıştırabilir miyim? Fision 360 yükleyeceğim fakat alan kalmadı. Yarın dersim acil yardım edin.

Hocam tamam, çözdüm. Pardus live CD ile yapılabiliyor ancak yaparken bir şey oldu ve Pardus bozuldu. Baştan yükledim.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı