Parfüm Alerjisi Olanlar Ne Kullanabilir?

AsjasFıdas1000

Hectopat
Parfüme alerjim var. Parfüm boğazımı şişiriyor, hapşırtıyor. Burnum, yüzüm falan kızarıyor. Bir de kokusu kalıcıysa o gece boyunca uyuyamadığım oluyor. Parfüme alerjisi olanların da kullanılabildiği bir koku var mı?

Bence parfümden ziyade parfümde kullanılan bir maddeye alerjin olabilir. O maddenin ne olduğunu da bilmediğim için o maddeyi içermeyen bir parfüm de önermem zor.

Parfüme alerjim var. Çok farklı parfümler denedim. Ailemin, arkadaşlarımın birkaç yakın akrabamın parfümlerini denedim ama hep aynısı oldu. Sizin dediğiniz de olabilir. Yani bilmiyorum fakat doktor parfüme alerjim olduğunu söylemişti.

@Critness

Galiba haklısınız. Çünkü bayramlar da kolonya getirildiğinde de aynısı oluyor. Perde yıkandıktan sonra 4-5 saatliğine hoş bir koku bırakıyor ya, o da maalesef aynı tepkiyi gösteriyor. Gerçekten yapacak bir şey yok gibi. Ama yine de diğer arkadaşların mesajlarına da açığım, umarım bir şeyler yapılabilir. Teşekkür ederim ilginiz için.

Esans yağı kullanılarak yapılan parfümler var. Denedinizmi?

Esans yağı olan parfüm hiç kullandım mı bilmiyorum ancak dediğim gibi test amaçlı hem değişik parfümler aldığım, hem arkadaşlarımdan, hem de yakın akrabalarımdan çok denediğim olmuştu. Bunlardan birisi illaki o dediğiniz parfümlerden olabilir.

Aklıma birşey geldi. Kokulu mumlar da aynı etkiyi yapıyor mu ?

Hayır, yapmıyor.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı