Parfüm önerisi

Fresh yani yazlık olarak Bvlgari Aqva Pour Homme. Daha ağır, baharatlı koku olarak ise Yves Saint Laurent La Nuit de L'homme. Bvlgari maskülen bir koku ama hafif tabii, kalıcılığı az olur. YSL daha çok üniseks gibi ama kadınsı değil. Orijinali pahalı parfümler tabii bunlar ama açık olarak alabilirsiniz. YSL'nin Bargello olanını kullanıyorum orijinaliyle aradaki fark oldukça az. Bargello kodu 523. Bvlgari ise Bargello'da kötü öteki açık parfümcülere bakmanızı öneririm.
kalıcılıkları nasıl peki bargello yaşadığım bölge de var

Merhaba,

Parfüm seçerken, yaşın, duruşun, ten kokun & uyumun en önemlisi kokunun seninle uyumu çok önemli. Parfümde hangi notalar (odunsu, çiçeksi, tütsü, ekşi vb.) sana uygun. En önemlisi ise parfüme kaç para ayırabilirsin ?

Aşağıdakileri test edebilirsin, test et, koku üzerinde en az 3 saat kalsın bakalım nasıl bir uyum olacak senin teninle.

JeanPaul Gaultier , Le Male , Genç dinamik, yakışıklı, çapkın erkek
JeanPaul Gaultier , Gaultier 2 , asi ve kötü çocuk (unisex parfüm)
Shiseido , ZEN for Men White Heat , karizmatik, gizemli, ilgi çekici

Parfüm seçimi nasıl olur, vb. ile iligili birçok youtube bilgisi mevcut, oradan birkaç birşey kapmaya çalış. Başkasında çok güzel duran bir koku sende kötü durabilir veya tam tersi. Bilgilenmeden paranı kolay kolay harcama derim.

Arkadaşlar parfüm arıyorum. Hem hafif bir koku böyle yaz akşamları sıkılacak hem de ağır bir koku arıyorum. Ortalama bir fiyat verebilirim doldurma markalar da olabilir. Şimdiden teşekkürler.
Kardeşim internetten alırsan Alberto Sego markaya bakabilirsin. Orjinal kullanmış kişilerin yorumları falan da var orada ki ben birkaç doldurma marka kullandım. Hepsi en fazla 3 saat dayanıyordu. Bunu deneyim dedim baktım herkes övüyor. 16 saati devirdi rahat.

kalıcılıkları nasıl peki bargello yaşadığım bölge de var

YSL'nin Bargello'daki ürününün kalıcılığı fena değil, sabah sıkarsın akşamüstüne kadar ufak ufak yakınındakilerin burnuna gider. Sadece Bvlgari değil fresh kokuların hemen hiçbirinden uzun kalıcılık beklememek lazım, orijinal olanlarda bile durum böyle ki doldurma olanları hiç saymıyorum.

Yalnız bir arkadaş yazmış yukarıda parfüm çok kişisel bir şey, giyim kuşamla uyumundan karaktere kadar birçok şeyle ilgilidir. Tom Ford'un mesela birçok parfümü alakasız bünyelerde ucuz deodorant gibi kokarken bakımlı, jilet gibi giyinen, klas ve karizmatik insanlarda müthiş durabilir, tamamen tarz meselesi. Yani olay sadece kokunun nasıl koktuğu değil, uyumlu olması da önemli.

Mesela Jean Paul Gaultier Le Male yazılmış yukarıda, gerçekten mükemmel bir koku ama herkese olmaz hakikaten, bana da olmadı, tam bir kazanova kokusu 😁

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı