Parfüme Fazla Para Vermek Mantıklı Mı?

Biliyorsunuz, yaz geldi ve yazlık parfüm almak istiyorum. 4.000 TL'lik parfümler var, parfüme o kadar para vermek değer mi?
Ekonomi dışında...

Parfüm istiyorsan tabiki orjinal olduğu sürece evet. Her gün sürmelik mi, özel günlere mi (atıyorum haftasonu v.b) diye düşünerek alabilirsin.

Kendine uyan bir koku bulmak zor, çünkü çok farklı kritik noktaları var, en tatsız kısmı ise "popüler" parfüm - mesela Rabanne'nin hiç sevmediğim 1 Million parfümü 2008 çıkışlı, ama malesef bir 11-12 yıl sadece "ço gezel kokuyo yea" diye harf salatasıyla iletişim kuranlar sayesinde pek çok alakasız yerde o kadar çok rastladığım bir kokuydu ki, orjinali sahtesi fark etmiyordu, kötü yani.

Son not: Orjinal değilse, iğrenç ekşi bir kokun olacak burnu iyi koku alan genetik kesimdeki bizler için.

Ya, ben Bargello parfümleri alıyordum ama gerçekten sıktığım anda koku hemen uçuyor. Parfüm 400 TL civarında, o yüzden onları almak yerine bir tane orijinal parfüm alırım. Hem kalıcı olur hem de güzel kokar. Zaten 2-3 fıs sıkacağım için 3-4 ay rahat dayanır."

Durumunuz varsa almanız mantıklı hocam ama gidin mağazalarda deneyerek alın o kadar para verecekseniz. Yazık olmasın sonra.

Ekonomi dışında...

Parfüm istiyorsan tabiki orjinal olduğu sürece evet. Her gün sürmelik mi, özel günlere mi (atıyorum haftasonu v.b) diye düşünerek alabilirsin.

Kendine uyan bir koku bulmak zor, çünkü çok farklı kritik noktaları var, en tatsız kısmı ise "popüler" parfüm - mesela Rabanne'nin hiç sevmediğim 1 Million parfümü 2008 çıkışlı, ama malesef bir 11-12 yıl sadece "ço gezel kokuyo yea" diye harf salatasıyla iletişim kuranlar sayesinde pek çok alakasız yerde o kadar çok rastladığım bir kokuydu ki, orjinali sahtesi fark etmiyordu, kötü yani.

Son not: Orjinal değilse, iğrenç ekşi bir kokun olacak burnu iyi koku alan genetik kesimdeki bizler için.
Aslında ben Le Beau almayı düşünüyordum. Gittiğimde Sephora'da kokladım ve gerçekten güzel notalara sahip. Ananas, hindistan cevizi vb. kokular çok hoş, ama hala kararsızım.

Aslında ben Le Beau almayı düşünüyordum. Gittiğimde Sephora'da kokladım ve gerçekten güzel notalara sahip. Ananas, Hindistan cevizi vb. kokular çok hoş.

Önümüz yaz olduğu için oldukça içi aç açıcı bir tercih bizzat koklama fırsatım olmadı fakat fazlasıyla önerene rastladım. + yönü çok bilinen bir parfüm olmadığı için herkes bundan kokmiyacaktır.

Aslında ben Le Beau almayı düşünüyordum. Gittiğimde Sephora'da kokladım ve gerçekten güzel notalara sahip. Ananas, hindistan cevizi vb. kokular çok hoş, ama hala kararsızım.
Senin koklayıp hoşlanman sende aynı kokacağı garantisi vermez. Parfüm konusunda en sık yapılan bir diğer yanlış "ço gezel koki alim ehe" kafasıdır. Parfüm teknik olarak seni karşı tarafa kokunla tanıtmalı, sana güzel koktuğu için alınmamalı. Gidip tester'dan* bilek içine 1 fıs sıkarsın, mekandan çıkarsın gidersin 5-15-60dk içinde tekrar tekrar koklarsın, yaz olacağı için bir tık terli de olman o kokudaki kimyasal bileşenlerle senin vücudunun ürettikleri nasıl etkileşime girer onu anlatır. Sigara tüttürüyorsan da bir sigara tüttürmen iyi olur bu parfüm sürecinde, o koku da onunla birleşecek. Mesela 1 Million örneğinde, orjinali hafif sigaralar ile ağırlaşmıyor ama sahtesi zaten ekşi koktuğu yetmezmiş gibi herhangi bir sigarayla iyice iğrenç kokuyor.

*Tabi ülkemizdeki kromozom maymunları tester bırakmayabiliyor, o konuda hak veririm.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı