Ya sen 14 yaşında daha işi doğru düzgün bile bile bilmeyen çocuğa günlük 250-300 TL mi vereceksin?
Gerçekten beynim durdu diyebilirim. Şimdi berbere gitsem 14 saat çalışırım günde 50 TL alırım. Başka iş de yok bizim buralarda.
Sadece okul tekrar açılana kadar devam edeceğim. Belki 2. ayda çıkarım.
Evet, devam edeceğim. Sadece yaz tatilinde çalışmak için girdim. Yoksa okul işte çalışmaktan daha güzel bunu bende biliyorum.Okuluna devam et.
Başka iş olsa emin ol çıkacağım.Tekrar okudum yorumunu 4500 istemişin adam sana mesaiyle o kadar alırsın dedi şakamı yapıyor bu adam.
Tek iyi yorumu siz verdiniz.Düzeltme. Alışırsın bir süre sonra. İşe hayatı açısından öğrenmek bak.
Ya sen 14 yaşında daha işi doğru düzgün bile bile bilmeyen çocuğa günlük 250-300 tl mi vereceksin?
Sen enayi misin peki birader?Hocam sen 14 yaşında birisine asgari ücret verir misin?
14 yaşında bir çocuk, işçi değil. Çalışması yasal mı? onu da bilmiyorum. Ama paraya ihtiyacı varsa ve bedenen dayanabilirse çalışsın. Bilgi ve beceri her yerde lazım olur.İşi bilmiyor diye asgariden aşağı da vermek nasıl bir mantık? Kaldı ki asgari ücret zaten iş için kalifiye olmayan elemana verilir. Arkadaş öyle tecrübe gerektiren, bilinmesi gereken bir iş de yapmıyor. Bir şeyleri taşıma işini eli kolu olan herkes yapabilir. En az asgari alman gerek. Canından kıymetli değil. Kullandırma kendini.
Sonuçta çalışıyor. 14 yaşında çalışması gerekiyorsa ihtiyacı vardır. İhtiyacı olan birine asgariden az ücret vermek ne kadar doğru?14 yaşında bir çocuk, işçi değil. Çalışması yasal mı? onu da bilmiyorum. Ama paraya ihtiyacı varsa ve bedenen dayanabilirse çalışsın. Bilgi ve beceri her yerde lazım olur.
Çırak ücreti.Sonuçta çalışıyor. 14 yaşında çalışması gerekiyorsa ihtiyacı vardır. İhtiyacı olan birine asgariden az ücret vermek ne kadar doğru?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.