Parkta bulduğum kuşa ne yapmalıyım?

makalidap

Decapat
Daha fazla  
Parkta bir kuş buldum uçamıyordu yarası falan da yoktu yakınında hiç yuva yoktu bende eve getirdim uçabilince bırakmak istiyorum bir kutuda duruyor şu an. Sizce bunun türü ne ebabile benziyor ama emin olamadım. Yetişkin mi yavru mu? Yüksek bir binadan atayım mı ebabilse öyle yapın diyorlardı. Yok biraz beklemem lazımsa bu süre zarfında bakımı nasıl yapılmalı. Fotoğrafı ekte.

Dosya Ekleri

• 1720254459764.jpeg
    1720254459764.jpeg
    39,7 KB · Görüntüleme: 85
  • 1720254524596.jpeg
    1720254524596.jpeg
    166,9 KB · Görüntüleme: 91
Ebabil gibi duruyor. Fledling olabilir ama bayağı bir tüyü var. Yine de kuyruğu bir tık ufak geldi. Kuru kedi/köpek maması alıp ıslatarak yumuşatıp verebilirsiniz. Kendi yiyecek kadar büyüktür. Çay kaşığı ile ağzına tutsanız yeter. Diğer kuşlar gibi dik durmaması normal.
Veterinere vermenizi tavsiye etmem. Kıştan anlayan ve sizden ücret almadan düzgün bakacak veteriner ülkede 3 tane falan var. Ya kendiniz bakın ya da Tarım ve Orman Bakanlığını arayın.
Yükseklerde uçar. Salacaginiz zaman mümkün olan en yüksek yerden (10-20 katlı bina) salın.

Ebabil gibi duruyor. Fledling olabilir ama bayağı bir tüyü var. Yine de kuyruğu bir tık ufak geldi. Kuru kedi/köpek maması alıp ıslatarak yumuşatıp verebilirsiniz. Kendi yiyecek kadar büyüktür. Çay kaşığı ile ağzına tutsanız yeter. Diğer kuşlar gibi dik durmaması normal.
Veterinere vermenizi tavsiye etmem. Kıştan anlayan ve sizden ücret almadan düzgün bakacak veteriner ülkede 3 tane falan var. Ya kendiniz bakın ya da tarım ve orman bakanlığını arayın.
Yükseklerde uçar. Salacaginiz zaman mümkün olan en yüksek yerden (10-20 katlı bina) salın.

Ebabiller böcek yiyormuş benim ev müstakil çok rahat böcek solucan sinek bulabilirim sizce onla mı besleyeyim köpek maması yeter mi (köpeğim de var herhangi bir seçimde ekstra masraf çıkmıyor)

Etçil olmayan kuşların belki hepsi ufak böcek de yer. Elinizde varsa protein kaynağı olarak daha iyi olur. Köpek maması erişim kolaylığı açısından tavsiye ediliyor. Yoksa canlı yem, düzgün kuş yemleri gibi şeyler birinci öncelik.
Zaten şırıngayla falan beslerim demiyorsanız neyi yemeyi tercih edeceğini bilmiyoruz. Yeri geliyor kaliteli yemeği yemiyorlar.

Parkta bir kuş buldum uçamıyordu yarası falan da yoktu yakınında hiç yuva yoktu bende eve getirdim uçabilince bırakmak istiyorum bir kutuda duruyor şu an. Sizce bunun türü ne ebabile benziyor ama emin olamadım. Yetişkin mi yavru mu? Yüksek bir binadan atayım mı ebabilse öyle yapın diyorlardı. Yok biraz beklemem lazımsa bu süre zarfında bakımı nasıl yapılmalı. Fotoğrafı ekte.

Şırıngayla su verin sonra da kuşu salın yorgun düşmüştür muhtemelen evde bakılabilinecek bir kuş değil ölür muhtemelen evde.

Hiçbir kuşa şırıngayla su vermeyin. Zatürreye kadar gider.
Her türlü ama her türlü kuş evde bakılabilir. Kimse bilmediğiniz konularda mesaj yazmanız için kafanıza silah dayamıyor.
Ötmesi falan arttı iyi gibi geldi kuşu otelin çatısından attım uçtu benim gördüğüm kadarıyla. Ama ilerde tekrar olursa diye soruyorum nasıl su vermeliyim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı