Parlak 24 inç Pivot monitör tavsiyesi

Srhnylmz14

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, şu sıralar bir monitör almak düşüncesindeyim. Alacağım monitörü çoğunlukla ofis işleri ve kodlama için kullanacağımdan tepki süresi benim için pek önemli değil. Ancak, ekranı döndürebiliyor olmam (pivot özelliği) ve göz sağlığına yönelik olması, flicker-Free ve düşük mavi ışık gibi özelliklerinin bulunmasını istiyorum. Ek olarak, ekranımın parlak olması ve kontrast oranının yüksek ve renklerinin canlı olması da tercihimdir. Böyle bir monitör öneriniz var mı?

Bu kapsamda, birinci sırada IPS olmak üzere IPS veya VA bir panel istiyorum monitörde. Sıkıntı şu ki, aşağıda linkini koyduğum MSI monitörde olduğu gibi, tüm bu özellikleri taşısa da monitör 250nit parlaklığıyla elenmiş oldu benim için.

Aşağıya koyduğum HP monitör benim için harika bir monitör aslında, tek sıkıntısı 27 inç olması, onda da Full HD çözünürlük uyar mı bilemedim, ne dersiniz?

MSI: MSI 23.8" MODERN MD241P Monitör, Flat, IPS, FHD, 75HZ, Anti-Glare : Amazon.com.tr: Bilgisayar

HP: HP X27 FHD Gaming Monitör (2V6B4E9) : Amazon.com.tr

Son düzenleyen: Moderatör:
Öneri için teşekkür ederim, kontrast ve renk gamı gerçekten fiyat için çok iyi. Yalnız modeli araştırdığımda pivot yapamadığını gördüm. Pivot yapabilen bir model biliyor musunuz?

Öneri için teşekkür ederim, kontrast ve renk gamı gerçekten fiyat için çok iyi. Yalnız modeli araştırdığımda pivot yapamadığını gördüm. Pivot yapabilen bir model biliyor musunuz?
Monitör pivot sadece sağa ve sola dönmüyor, resimlere bakar iseniz yukarı aşağı gittiğini görebilirsiniz.

Pivot özelliği ile kast edilen de o aslında, monitörü yatay pozisyondan dik pozisyona döndürebilmek. Dediğiniz gibi, monitör ne yazık ki dönme hareketi yapmıyor, sadece aşağı-yukarı yönde ayarlanıyor, dolayısıyla ne yazık ki pivot özelliği sunmuyor.

Pivot özelliği ile kast edilen de o aslında, monitörü yatay pozisyondan dik pozisyona döndürebilmek. Dediğiniz gibi, monitör ne yazık ki dönme hareketi yapmıyor, sadece aşağı-yukarı yönde ayarlanıyor, dolayısıyla ne yazık ki pivot özelliği sunmuyor.
Evet doğru hocam, HP benim gözümde kaliteli bir marka değil tabi tercih meselesi, ayrıca 1080P çözünürlükte 27inch tavsiye etmem.

Anladım hocam, çok sağ olun cevabınız için. Monitör hem pivot olsun, hem uygun fiyatlı olsun hem ekranı parlak olsun hem de renk gamı iyi olsun üstelik ppi değerleri de tatmin edici olsun deyince istediğiniz monitörü bulmak çok zor oluyor, düşük fiyat için bir şeylerden taviz vermek gerekiyor sanırım. Ben biraz daha bakmaya devam edeyim, fiyatı uygun bulursam 27 inç IPS 2K bir monitör çok isterim ben de, olmadı 27 inç Full HD veya 24 inç Full HD ekran ile gideceğim muhtemelen.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı