Çok az batmıştı kanadı genede yapiyim ve çivi değildi yıldız vidaydı paslı da değildi bişey olmaz dimi 1 ay önce aşın olmuştum tetanozBattığı gibi alkollü(kolonya vb) bir sıvıyla yarayı temizleyip bantlamanız böyle durumlarda iyi olur.
Tetanos aşısı olduysan içini rahat tut bence. Vida paslı da değilmiş üstelik. Doğru mu yapıyorum fikrim yok ben bir yerimde kesik, yaralanma vs olduğunda kolonya ile temizlerim ne olur ne olmaz.Çok az batmıştı kanadı genede yapiyim ve çivi değildi yıldız vidaydı paslı da değildi bişey olmaz dimi 1 ay önce aşın olmuştum tetanoz
Evet var 1 ay önce oldum not alırım 10 yıl süresi var diyolar vida da paslı değildi zaten çivi değildi paslı olsun çok az kanadı o kadar kolonya sürdüm peçete sardım şuan iz falanda yok çok şükür birdahakine dikkat ederim ne olur ne olmaz bu metal işlerin şakası olmaz teşekkürler hocam yardımın için içim rahatladı en azından aşım da vardı hiç derine de gitmedi boşuna kendimi triplere sokmuştum tırnağın kenarına geldi azTetanos aşısı olduysan içini rahat tut bence. Vida paslı da değilmiş üstelik. Doğru mu yapıyorum fikrim yok ben bir yerimde kesik, yaralanma vs olduğunda kolonya ile temizlerim ne olur ne olmaz.
Hani aşın olmasa garanti bir şey söylememek lazım da aşın varmış neyse ki. 5 yılda bir süresi var sanırım bir yere yaptırdığın tarihi not alıp yapmayı unutma
Kolonya sürüp peçete sarmana gerek yok ya ben temizliyorum yetiyor. Eski çağlarda domates ve limon kullanılırdı, genel olarak asidik olan şey yarayı yakar mikroptan ve enfeksiyondan korusun diye inanıştan geliyor doğrusu antiseptik solüsyon veya oksijenli su ile temizlenmesi tabi bunlarla temizlemen gereken bir yaranı kendin tedavi edemeyeceğin için zaten doktoru boylamış olursun tahminen. Elde ve evlerde kolonya var, yaralanan bölgeyi temizliyorum ki kesen biçen şeyden bulaşan ekstra bir şey varsa mikrobu öldürsün, işe yarıyor mu bilmem. Bir yaranın enfeksiyon kapması çok kolay bir şey değil zaten, tetanos da bir bakterinin yol açtığı bir şey, her pas yarası sonucu olmuyor sanırım. önlem amaçlı vurunuluyor. Mesela kedi tırmalarsa ve tetanos aşın yoksa bir koldan 1. doz kuduz diğer koldan tetanos aşısı vuruyorlar, illa pas değil yani. Vurunman her açıdan iyi olmuş tetanosu o yüzden.Evet var 1 ay önce oldum not alırım 10 yıl süresi var diyolar vida da paslı değildi zaten çivi değildi paslı olsun çok az kanadı o kadar kolonya sürdüm peçete sardım şuan iz falanda yok çok şükür birdahakine dikkat ederim ne olur ne olmaz bu metal işlerin şakası olmaz teşekkürler hocam yardımın için içim rahatladı en azından aşım da vardı hiç derine de gitmedi boşuna kendimi triplere sokmuştum tırnağın kenarına geldi az
Kolonya sürüp peçete sarmana gerek yok ya ben temizliyorum yetiyor. Eski çağlarda domates ve limon kullanılırdı, genel olarak asidik olan şey yarayı yakar mikroptan ve enfeksiyondan korusun diye. Elde ve evlerde kolonya var, yaralanan bölgeyi temizliyorum ki kesen biçen şeyden bulaşan ekstra bir şey varsa temizlesin. Bir yaranın enfeksiyon kapması çok kolay bir şey değil zaten, tetanos da bir bakterinin yol açtığı bir şey, her pas yarası sonucu olmuyor sanırım önlem amaçlı vurunuluyor. Mesela kedi tırmalarsa ve tetanos aşın yoksa bir koldan 1. doz kuduz diğer koldan tetanos aşısı vuruyorlar, illa pas değil yani. Vurunman her açıdan iyi olmuş tetanosu yani.
Topraktan bulaşıyor aslında zaten, paslı metalin neden tetanos yapabildiği konusunda inan benim de fikrim yok araştırmadım hiç.Teşekkürler hocam ilgin için zorunluydu zaten benim yapmam gerçi istemesem yapmayabilirdim ama neden yap miyim kaybedeceğim bir şey yok deyip yaptım vidalarla çok işim olmaz hayvanlarlada ama gene de oldum her ihtimale karşı ilerleyen zamanda ne olursa olsun yaptırmak gerekir bence
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.