Part time çalışmak mı Full time çalışmak mı?

Makaleler
15
Yer
Türkiye
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
--[Ekran Kartı]: GIGABYTE Radeon RX 6600 EAGLE 8 GB
--[İşlemci]: AMD Ryzen 5500
--[RAM]: GoodRam 8GB IRDM PRO 3600MHz CL18 DDR4 [2x8]
--[Anakart]: GIGABYTE B450M K
--[NVMe SSD] Kingston NV2 1 TB

--[Monitör] Gigabyte G24F-2
--[Klavye-Mouse] Logitech MK120
--[Kulaklık] Corsair HS50 Pro

_
Meslek
Öğrenci
Merhaba, üniversite bitti fakat birkaç bütünleme sınavım olacak gibi görünüyor. Yazın çalışmak için işe başvuracağım, çalışacağım yeri belirledim fakat ne seçmem gerektiğini bilmiyorum.

Sizce part time mı çalışmak mı yoksa Full time çalışmak mı? Neye göre seçmeliyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Tabii ki çalıştığınız yere göre değişir ama Türkiye'de genel olarak part Time'ın maaşı yarım sadece, çalışma süresi değil.

Türkiye şartlarında Part Time iş saati 5 saat olarak kabul edilir ve asgari ücrete kıyasla 2/3 ücret verilir. Yani 5 saat çalışma için 11.334,66TL' ye denk gelir. Full Time Çalışma'da Türkiye Standartları'nda 8 saat olarak kabul edilir ve asgari ücretin tamamı verilir. Konuyu bu şekilde ele aldığımızda Full Time olarak çalışmak daha mantıklı bir tercih olacaktır.

Türkiye şartlarında Part Time iş saati 5 saat olarak kabul edilir ve asgari ücrete kıyasla 2/3 ücret verilir. Yani 5 saat çalışma için 11.334,66TL' ye denk gelir. Full Time Çalışma'da Türkiye Standartları'nda 8 saat olarak kabul edilir ve asgari ücretin tamamı verilir. Konuyu bu şekilde ele aldığımızda Full Time olarak çalışmak daha mantıklı bir tercih olacaktır.
8 saat çalışan var mı?

Merhaba, üniversite bitti fakat birkaç bütünleme sınavım olacak gibi görünüyor. Yazın çalışmak için işe başvuracağım, çalışacağım yeri belirledim fakat ne seçmem gerektiğini bilmiyorum.

Sizce part time mı çalışmak mı yoksa Full time çalışmak mı? Neye göre seçmeliyim?
En iyisi part time.

Türkiye şartlarında Part Time iş saati 5 saat olarak kabul edilir ve asgari ücrete kıyasla 2/3 ücret verilir. Yani 5 saat çalışma için 11.334,66TL' ye denk gelir.
İnternete göre 9.000₺'ye denk geliyor.

Tabii ki çalıştığınız yere göre değişir ama Türkiye'de genel olarak part Time'ın maaşı yarım sadece, çalışma süresi değil.
Ancak epey fark yaratıyor, part da 4 gün çalışılırken full de 6 gün.

İnternete göre 9.000₺'ye denk geliyor.

Ancak epey fark yaratıyor, part da 4 gün çalışılırken full de 6 gün.
Çalıştığın yere göre terimlerin anlamları ve çalışma ücretleri değişir. Parttime demek haftalık 30 saati doldurmak demektir. Günde 5 saat ile 6 günü çarparsanız da Parttime çalışmanın gerçek anlamına varmış olursunuz. Çalıştığınız yerin çalışma saatlerine göre aldığınız ücreti kıyaslayarak kendinize uygun olan çalışma zamanını seçebilirsiniz.

Üniversite bittiyse part time çalışmayı niye düşünüyorsunuz ki onu anlamadım. Direkt alanınızla alakalı iş bulup kariyerinize başlayın hocam.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı