Pasaport kayıtlı S7 EDGE alınır mı?

Umut Özgan

Megapat
Daha fazla  
Merhabalar. iPhone 6s 16GB kullanıcısıyım. Hem IOS arayüzünden sıkıldığım için hem de 16GB alanın yetersiz gelmesi sebebiyle artık Anroid' e dönmek istedim. Telefonumla kafa kafaya takas yapabileceğim bir S7 EDGE buldum fakat telefon pasaport kayıtlı. Sizce pasaport kayıtlı telefon almak riskli mi? Sorun yaşar mıyım? Ne gibi durumlarla karşılaşabilirim? Yardım ve görüşlerinizi bekliyorum. Birde 6s ile takas yapabileceğim, aklınızda farklı modeller varsa yazabilirsiniz.

Pasaport kayıtlı olayında yorum yapamayacağım. s7 edge güzel telefondur.. ilk çıktığında aldım sıkıntısız kullanıyorum..
Note Fan Edition modeline araştırmanızı öneririm. Eşime hediye olarak almıştım. Aldığımda sıfırı 2100 dü. şu sıralar sıfırı 3300 bandında. ikinci el ne kadara bulunur bilemeyeceğim.

Yani güvenilir biriyse neden alınmasın. Benim bir kaç tanıdığım da kendilerinin kaydettirdiği pasaport kayıtlı telefon kullanıyor herhangi bir sıkıntı yaşamadığını söylediler. Telefon değişme sebebin mantıklı 16 GB yetersiz.

Pasaport kayıtlı telefonları telefoncudan almanızı tavsiye ederim. Satış belgesi dahilinde bir sorun çıkarsa yardım ederler fakat normal şahıslarda sorun elbette çıkabilir.

Yurtdışından gelen cihazlar zaten bir yıl garantili olması lazım. Pasaport kayıtlı cihaz eğer IMEI kontrolü yaptığında sorunsuzsa almakta sakınca olmaz. Yalnız bir evrak hazırlayın cihazın satışı ile ilgili. Çünkü olumsuz bir durumda elinizde bu cihazı kimden ne zaman ve para karşılığı satın aldığınıza dair. İki tarafında imzalayabileceği. Kanıt gibi olsun elinizde.

Cevaplarınız için teşekkürler. Cihazın garantisi olup olmaması önemli değil şuan kullandığım 6s de garantili değil. Benim demek istediğim cihazın kapanma durumu var mı? Telefonun kayıtlı olduğu pasaport sahibi telefonu pasaporttan sildirebilir mi? Öyle bir şey duydum çünkü en çok şu pasaporttan sildirme olayına takıldım.

samsung türkiye garantisi dışında yetkili serivsler bakmıyorlar diye biliyorum bende hocam.
evet
Cevaplarınız için teşekkürler. Cihazın garantisi olup olmaması önemli değil şuan kullandığım 6s de garantili değil. Benim demek istediğim cihazın kapanma durumu var mı? Telefonun kayıtlı olduğu pasaport sahibi telefonu pasaporttan sildirebilir mi? Öyle bir şey duydum çünkü en çok şu pasaporttan sildirme olayına takıldım.

evet bahsettiğiniz durumu sıklıkla yapıyorlar.

Ben bizzat telefonumu (S7 edge) yurtdışından aldım. Pasaportuma kaydettim ve sorunsuz olarak yaklaşık 2 yıldır kullanıyorum. Eğer cidden kayıt edildiyse yani başka imei atılmadıysa alınabilir. Hiçbir farkı olmaz.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı