Pasaport kayıtlı telefon alınır mı?

Pasaport kaydını kontrol ederseniz ve orada yazan IMEI ile telefondaki birbirini tutarsa sorun kalmaz. Ama çoğu pasaport kayıtlı ilan genelde kayıtsız. Siz aradığınız zaman pasaport için 250TL gibi bir ekstra ücret talep ederler. Bu tip cihazlarda sahibinden satılık olanlara yönelin. Dükkan ürünlerine değil. Satıcı ile görüşüp aklınızdaki bütün soruları sorun ve cihaz kapalı kutuda açamam diyenlerle hemen görüşmeyi sonlandırın. Büyük ihtimal yalan söylüyorlardır. Yurtdışı cihazlar 1 yıl uluslararası garantiye sahiptir bunu unutmayın.
 
Merhaba,

BTK'nin sitesine göre mümkün değil ancak bunun takip mekanizması olmadığı için kullanabilirsiniz ama dikkat etmeniz gereken noktalar şunlar olabilir;

  1. Telefonu, önceki sahibi kullanmış mı?
  2. Telefon IMEI kayıtları için işlem görmüş mü?
  3. Telefon sahibinin kaydı nasıl?
Bunları biliyorsanız ve güveniyor iseniz alabilirsiniz. Bu sorumluluk tamamen size ait, aynı zaman da karşı taraf için de tehlikeli bir durum. Sizin yapacağınız yasa dışı bir olayda, telefonu ülkeye getirip, kayıt eden kişinin durumu da tehlikeye girecektir.

Eski pasaport kaydı ya da yeni pasaport olması önemli değil, telefonun BTK'da kayıtlı olması yeterlidir.

 
Yanlış olursa düzeltin lütfen, benim bildiğim telefon kayıt ettirdikten sonra 2 yıl tekrar telefon kayıt ettiremiyorsunuz. Fakat, iki yıl sonra başka bir telefon kayıt ettirirse senin IMEI numaranı boşa düşürüp başka telefon ekleyebilir. Ben eskiden hep yurt dışı iPhone alırdım, böyle sorun yaşamıştım. Ama böyle miydi hatırlamıyorum. Belki doğru hatırlıyorumdur diye yazma gereksiniminde bulundum.

Ha ayrıca, kötü niyetli birisiyse IMEI'ni bildiği için kullanabilir de. Bilemiyorum, bence en sağlıklısı yurtiçi almak.
 
İphone'sa 2700 küsür kayıt işlemi var. Eğer android'se IMEI atıyorlar kaçak fakat tavsiye etmiyorum onunda garantisi yok.
 
Eski pasaport kayıtlı dedi. Alınır mı? Zararları neler olabilir?

Hocam büyük ihtimalle yasal olmayan yollardan kayıt ettirmiştir IMEI klonlanmıştır diye mesaj gelir sonra cihazınız kapanır siz IMEI'sini e-Devlet'ten sorgulayın.

Peki diyelim adam kapattırdı telefonu benim yeniden kayıt etme şansım var mı nasıl yaparım?

Kayıt ettirmek için yurt dışına çıkmış olmanız lazım mesela akraban yurt dışına çıkmış diyelim o kayıt ettirirse sadece onun üstündeki hatlar çalışır. Sen ettircek olsanda 2700 TL kayıt ettirme ücreti var.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Geri
Yukarı