Pascal ABC tarzı programlama dili Dev C++ ile yazılabilir mi?

Pascal ABC tarzi programlama dili Dev C++ ile yazilabilirmi?

• Evet

Oy: 6 100,0%
  • Hayir

Oy: 0 0,0%

• Oy verenlerin toplamı
    6
Tamam hocam anladim.Ogrenci derken kendim ogreniyorum.Ogretmen yok.Sadece orta okul ogretiminde ogretilen Pascal i okulda ogrendim.Digerlerini kendim ogrendim. Yani Visual Basic, HTML, Javascript, CSS. Bunlardan disari orta okulda ogretilen pascal yetenegimi gelistirdim.Python da bazi isler yaptim.Yani hocam ben kendim ogreniyorum. Daha orta okuldayim.O yuzden bazi bilmedigim yerler var. Soylediginiz icin tessekkurler hocam ogrenecegim soyledilkerinizi.

Yazdiklarinizdan Interpreter, VM bilmiyodum simdi bildim hocam.

Hocam öncelikle compile ve compiler arasındaki farkı öğrenmeniz gerek. Bir kaç mesajınıza daha denk geldim biraz karıştırıyor gibisiniz bu iki kavramı. "Compiler yapmayan programlama dili" deyiminiz bu yüzden pek anlaşılabilinir değil. Ayrıca Compiler yapamayacağınız herhangi bir programlama dili yok, hepsiyle compiler yapabilirsiniz buna bir engel yok. Son olarak size önerim Pascal ve türevlerini bırakıp daha düzgün ve modern dil arayışına girmeniz. Eğer bu konuda öneri isterseniz yeni konu veya mesaj açabilirsiniz, yardımcı olmaya çalışırım.

Dogru karistiriyorum compile ve compileri hocam. Ben pascal programlama dilini zaten ogrendim. Simdi C++ tamamen ogrenmek istiyorum.

Hocam ben compiler yapmayan programlama dili diyorum. Siz compiler yapmak istedigimi dusunyosunuz. Compiler yapmayan programlama dili yapmak istiyorum iyice okuyun. Siz baska sey diyosunuz.

Son düzenleme:
Ben bir şey fark ettim. Sen Dev C++ gibi, Pascal ABC gibi kendi diliyle çalışan çalıştırmaya bastığında direkt çalıştıran bir dil mi istiyorsun? Yoksa Python gibi bir şey mi istiyorsun? Bunu anlarsak daha rahat yardım ederiz gibi sana.

Pascal abc gibi programlama dili yapmak istiyorum.

Tekrar detaylı olarak sorayım; Amaç görselini paylaştığın yazılım gibi arayüzü olan yazılan kodu terminal de vs çalıştırmaya yarayan bir program mı? Yoksa bir programlama dili mi?
Gorselini paylastigim programlama dili gibi.

Isterseniz once pascal abc programlama dilini deneyin daha sonra yardimci olun. Daha iyi anlarsiniz o zaman.

Gorselini paylastigim programlama dili gibi.
O bir programlama dili değil. Pascal ABC yazılımı Pascal ABC'i yorumlamak çalıştırmak için kullanılan bir yazılım. 2007-2008'li yıllarda Pascal ABC interpreted olmaktan çıkıp .NET ile birlikte compiled bir dile dönüşmüş. Yani o kadar detay olmadan soru soruyorsun ki nasıl yardımcı olacağımdan emin olamıyorum. Pascal ABC gibi diyorsun ama Pascal ABC diye görselini paylaştığın şeyi ne kadar araştırsamda bulamadım. Israrla her taraf Pascal ABC.NET ile dolu. Ki onu da geçtim istediğin şey compile edilmeyen bir dil Python gibi bir şey mi diyorum, yetersiz bilgin olduğu için anlamıyor ve dolayısıyla cevap veremiyorsun bu da yardımcı olmamı epey epey zorlaştırıyor.

Isterseniz once pascal abc programlama dilini deneyin daha sonra yardimci olun. Daha iyi anlarsiniz o zaman.
Bir link paylaşsana ya. Sabahtan beri arıyorum Pascal ABC'yi, tek bulabildiğim Pascal ABC.NET.

Doğru düşünmüşüm. Attığın şeyler o kadar eski ki... Neyse sen Pascal ABC diye diretirken istediğin şey Python gibi bir dil. Python bilgim var diyorsun ama Python gibi mi dedikçe ben cevap vermiyorsun.

Amacın interpreted dil geliştirmek. Python gibi, Pascal ABC'nin taa ilk versiyonları gibi. Bunun içinde C++'ta interpreter yazman gerek önce. Sonrasında grafik arayüzü olan bir IDE yazman gerek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…