Pasif İçicilik!

Aynı olay bende de vardı, 4 kişi değil ancak Anne ve baba sadece. Tepkini göstererek onlara sadece kısıtlı sigara alanları oluşturabilirsin. Forumda konu açarak değil sonuna kadar hakkını arayarak, tepkini göstererek bu sorunu çözebilirsin. Oda spreyi, koku giderme vesaire geçici çözümler. Ben sorunumu tepkimi göstererek çözdüm, Annemi Babamı çok severim ama yeri geldiğinde de karşımdaki normal birisiymiş gibi hakkımı arayıp tepkimi gösteririm. Umarım sorununa çözüm bulabilirsin.

Zaten sürekli tepkimi gösterdim, oda spreylerini kullandım ama fayda etmedi. Üstüne üstük sigara içtiklerinde rahatsız olduğumu yanımda içmemelerini rica ettiğim zaman azar yiyorum. Eğer bunları deneyip sorunun çözümüne ulaşmış olsaydım zaten konu açmazdım . Bu insanları herhangi bir kuruluşa şikayet edebilme hakkım var mı? Güldüğüme bakmayın şu an onlara çok sinirliyim son damlayı taşırdılar. Eğer şikayet etme hakkım var ise annem dahil herkesi şikayet edeceğim...

Gaz maskesi alırsan tepkini gayet iyi belli etmiş olursun aslında (ciddiyim)

Bunun yanında bunu okulunun rehber öğretmenine anlatman daha iyi olabilir, ailenle görüşür.

Gerçekten zor bir durum, benim annem, eşi kendi yanında sigara içse döver, o derece daralıyor kadın. Beni pek etkilemiyor, hatta bazen bir olayın üstüne bi' sigara yakasım eliyor ama asla yakmayacağım. Sağlığım keyfimden daha kıymetli.

Oda spreyi, fıs fıs, kokulu eşyalar vb. gereçler geçici çözüm. Maske ile zorlanırsın ev içinde, ağır bir şeye benziyor çünkü. Çeşitli çözüm önerilerini yazıyorum:

• Önce odandaki tüm havalandırma kanallarını kullanmalısın.
Odaya sadece kendi penceresinden hava girmeli, evin diğer odalarından senin odana hava girmemeli. Gerekirse odana klima taktır, havayı çekip atsın ama klimaya zararı olabilir belki, tam bilmiyorum.
  • Eğer odan geniş ise o odadaki boş olan tüm noktaları gerçek bitkiler ile doldur.
Çiçek vb. ile değil sana oksijen sağlayacak iri bitkileri hatta ağaçları odana doldurmalısın. Fotosentez denen şeyin insan hayatı için ne kadar önemli bir unsur olduğunu bilirsin. Karbondioksit, oksijene dönüşür bitkiler sayesinde. Bu da sana direkt temiz hava olarak dönüş yapar. Daha rahat nefes alırsın yani.
  • Evdeki o sigara içen 6 tane vurdumduymaz kişiye sigaranın sana ve kendilerine ne kadar zarar verdiğini güzelce anlat.
  • Azar işittiğinde sana ceza veriyorlar, olsun, sen de onlara ceza ver. Mesela sigaralarını sakla ya da imha et. Ama bunun sonucunda daha büyük bir ceza alman kuvvetle muhtemeldir.
Bir dal sigarada binlerce çeşit zehir olduğu söyleniyor. Ama yine de yavaş yavaş öldürüyor. Bir dal sigara içtiğinizde o sigaradan aldığınız zehir vücuttan 48 saat sonra atılır. O yüzden 10 sene içip bırakan bir insan onlarca yıl sonra ancak sağlığına kavuşur ama genelde kavuşamadan ölürler.

Pasif içicilik normal içicilikten daha zararlıdır. Normal içen kişi sadece sigaradaki zehri içine çeker. Ama pasif içici olan kişi hem başkasının kirli ve hastalıklı nefesini içine çeker hem de sigara dumanını çeker. Birkaç öneri daha:

• O altı kişiyi elektronik sigara kullanmaya teşvik edebilirsin, daha az zararlıdır ve kokusu seni bunaltmaz ama çok duman yapar.
  • Ya da pipo içmelerini önerebilirsin, pipo içmek de zahmetli bir iştir. Öyle sigara gibi ha dedin mi içilmez, hazırlığı uzun sürüyor. Bir hobi gibidir pipo içmek.
  • Bunları da kabul etmez iseler onları ''sigara bırakma klinikleri''ne zorla götürmeye çalış. Ya da gitsinler ağızlarını egzoza dayasınlar, direkt zehirlensinler.
  • Bu yazacağımı direkt uygulayabilirsin. Sosyal Hizmetler'i arayıp bu durum ile ilgili devlet desteği istediğini ve zor durumda olduğunu söylersin. Eve bilgi almak ve durumu yakından görmek adına ziyarete geldikleri zaman durumu olduğu gibi anlat. Hatta bir gün önce o altı kişinin içtiği tüm sigara izmaritlerini bir yere topla, evin ne kadar duman altında kaldığını anlasınlar. Zaten eve girildiğinde direkt sigara kokusu alınır.
Alo 183 - Sosyal Destek Hattı

İsyan et bu durum karşısında, sağlık bu hayattaki en değerli şeydir.

@CLM Project Bir kere imha etmiştim, otele gidecektik yazın. Çok güzel bir oteldi ama onlar gitti ve yanlarında benim bilgisayarımı da götürdüler... Kaç kez konuştum ama hangi zaman konuşsam ceza yedim. Dediğin numarayı dışarı çıkıp arayacağım yarın, evde hayatta aramam çakarlar. Hazırlıksız bir zamanlarında basılsınlar. Zaten odanın camları açık ama fayda etmiyor odaya sigara dumanı sinmiş.

Baskın, basanındır. Yürü, sana buradan destek oluruz. Ama detaylıca araştırma yaparsan farklı şeyler de öğrenebilirsin bu konuda.

Sonuçta senin sağlığını tehdit eden bir durum söz konusu. Ama bu ülkede en ucuz şeylerden biri de insan hayatı. Kendini ezdirme, cezalara katlanabiliyorsan katlan, yeter ki sağlığını korumak için mücadele et.

Benim hayat felsefem şudur: Sağlığımı kaybetmeden yaşayarak ölmek.

Seneler oldu ben sigarayi birakali, sanirim kizim dogdugunda 8 sene önce birakmistim. Ya da ondan kisa bir süre sonra.
Tek bagimliligim enfiye var o kadar, onun da sagliga öyle fazla zarari yok ayrica cevreye hic zarari yok.
Bence aile bireylerini elektronik sigaraya ya da enfiye'ye falan alistir.

Hem onlar hem sen rahat edersin.

Sevgiler

Halen daha İETT duraklarında sigara içen öküzler dolaşıyor ortalıkta. Ailesinin kahvaltı yaptığı mutfakta; Kahvaltı sonrası sigaraları peş peşe ateşleyen tipler, gittiği misafirlikte; İçerisinde çocuk bulunan odayı duman altı yapan sözde babalar.

İnsan ne diye böyle bir şeye her gün 14TL para verir bilmiyorum. İlginç gerçekten. Ölümü acı içerisinde olacak, millete muhtaç kalacak ancak o zaman akılları başlarına gelecek; Buna kendi öz babam da dahil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…