Pasif İçicilik!

Evet, gerçekten korkunç bir rakam ama aslında bundan daha fazla çıkar.

Biliyorsun, sigara ve diğer tütün türevi şeyler her sene zamlanır. Enflasyonu hesaba katarsak kaç yüz bin TL olur bilmiyorum.

Benim babam tam 44 senedir sigara içiyor, şimdiye kadar kaç yüz bin TL harcadı bilemiyorum. Sırf geçen sene 3000 TL civarı para harcamış. 2018 yılında ise bugüne kadar 612 TL harcamış. 9 TL'lik bir sigara içiyor. Kokusu beni bile boğuyor. Ama yanımda içmiyor, bırak diye kaç kez kenara çektim konuştum , yok abi her seferinde ''bırakamam'' diyor. Denemeden nereden biliyorsun bırakamayacağını?

Bazıları neden bunun farkına varamıyor?

Sigaraya vereceği parayı 14 ay biriktirdi araba aldı | GAZETE VATAN

Sigara böyledir. Adamda ne bir şeyleri düşündürecek kafa, ne para bırakır.

Ayrı eve çıkma ihtimalin varsa çık. Böyle devam ettikçe sigara içmiş gibi olacaksın ve ileride hasta olabilirsin.

Ayrı eve çıkmak mümkün gözükmüyorsa, en iyisi karşına alacaksın, çatır çatır anlatacaksın. Bayağı bi' hatalarını sayman, ses tonunu yükseltmen gerekebilir. Anca öyle anlarlar. Hatalarını kabul ederlerse daha dikkatli olacaklardır.

Sağlıktan daha önemli bir şey yok bu hayatta.

Bizim evde eskiden saçma sapan kanallar açılıyordu, içeride sigara içiliyordu. Maalesef baskı kurmak, bir noktada sesimizi yükseltmek zorunda kaldık ve artık öyle bir şey yok. Balkonda sigara içiyorlar ve gereksiz, saçma, yalan kanalları izlemiyorlar.

Dizginlerin bir tanesini de sen tut, senin de hakların var o evde.

"Hababam Sınıfı Uyanıyor" filmindeki Köylü Ahmet gibi içten ve mantıklı bir konuşma yap. Ben öyle yapmıştım.

Son düzenleme:
Evimizde 5 kişi de sigara içiyor. Ortak karar alarak sadece mutfakta içme kararı almıştık. Şimdi iki kişi elektronik sigara ile devam ediyoruz. Mutfak kuralını esnettik buharcılar olarak. Duman ve koku sorunu olmadığı için kimse de bu konuda sorun çıkarmıyor. Sigaraya devam edenler ise fırsat bu fırsat deyip kuralı yok saymadılar. Evin diğer odalarının kokmamasına alıştıkları için onlar devam ediyorlar mutfak olayına.

Demek istediğim, eğer dışarıdan biri eviniz kokuyor derse ve sigara kullanımını en azından bir oda ile sınırlanabilirse herkes zamanla buna alışacaklardır. İnsan gerçekten farkedemiyor içinde yaşadığı sürece. Bu döngüyü kıracak biri lazım size.

Ben balkonda için dediğim zaman da "bize rahat yok mu balkonda mı içecez sigaraları" diyorlar, oysaki ev 2 katlı ve 4 balkon 1 teras var. Birde demiştim ya yazın 2700 küsür kilometre yapmışımdır diye, çoğunuz inanmamıştır ama hesaplayınca günde 30 ayda 900 ve 3 ayda 2700 kilometre yapmışım. Bu sayede bacaklarım taş gibi .

Aynı durumdayım ama bizim evde 3 kişi içiyor. Montum, kıyafetlerim hep sigara kokuyor.

@DeadFrozen O kadar kilometre mesafeyi yürü de görelim. Ciğerlerin nasılmış anlarız.

Ama o kadar mesafe bisiklet sürdüysen -yokuşsa tabii- ciğerlerin sağlıklıdır. O evdekilere en iyi şekilde anlat, ''bu evde ben de yaşıyorum'' de. Baktın sana saldıracaklar, koşarak uzaklaş, bacaklar Roberto Carlos gibidir nasıl olsa.

Sağlığının tehdit edilmesine izin verme. Aslında bu yaptıkları senin canına kastetmek ile aynı şey.

Baktın sana saldıracaklar, koşarak uzaklaş, bacaklar Roberto Carlos gibidir nasıl olsa.
Harbi sesli bir şekilde güldüm . İlk yazın başında çok sürmem diye düşünmüştüm ama durum böyle olunca gittim kendime affedersiniz ama ekipman olarak her b*ku aldım şu an profesyonel bisikletçi gibiyim. Kendime yol bisikleti de almayı düşünüyorum, artık İzmir - İstanbul arası tur yaparım.

Bende hem astım var, hem geniz etim diğer insanlara göre %80 daha büyük (yani sizde 10cm boşluktan nefes geçiyorsa bende 2cm boşluktan geçiyor), burun kemiğim yamuk (hiç yamuk gözükmese bile yamuk). Bu hastalıklara rağmen sürüyorum bisikleti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…