- Makaleler
- 12
Başlıkta yazdığım gibi, anakartımın kuzey köprüsündeki pasif soğutucuyu boyamak istiyordum. Alüminyumdur kendisi, rengi çok da hoşuma gitmiyor. Evde siyah sprey boya var ve boyadım kendisini. Velhasıl kelam boyadıktan sonra altındaki çipin ısınacağını, ısının da pasif soğutucuya vuracağını önceden de bildiğim için istemeye istemeye boyadım, hata ettim. Boya kuruduktan sonra çıkarmaya çalıştım, çamaşır suyu ve türevi sıvılara batırdım. Rengi de iyice soldu.
Şimdi daha çok beğenmiyorum. Hata üstüne hata yaptım, biliyorum. Tekrar boyasam ısınıp da akar mı düşüncesi var aklımda. Okuduğum bir kaynakta sprey boyaların 250 ila 800 derece arasında formlarını koruyabildiğini okumuştum, doğru mu bu? Yaşadığım olaylara rağmen yine de boyamam mantıklı mı? Akıp da ekran kartının PCB'sine damlamasını istemiyorum açıkçası.
Şimdi daha çok beğenmiyorum. Hata üstüne hata yaptım, biliyorum. Tekrar boyasam ısınıp da akar mı düşüncesi var aklımda. Okuduğum bir kaynakta sprey boyaların 250 ila 800 derece arasında formlarını koruyabildiğini okumuştum, doğru mu bu? Yaşadığım olaylara rağmen yine de boyamam mantıklı mı? Akıp da ekran kartının PCB'sine damlamasını istemiyorum açıkçası.