Passat DSG baş ağrıtır mı?

638187

Decapat
1.400.000TL bütçem var. Komforu yerine, gerektiğinde kolaylıkla satabileceğim bütçenin elverdiği en premium otomobili almak istiyorum. Yıllardır Japon kullanıyorum, sorunsuzluğuna eyvallah ama artık konforlu bir araç istiyorum. En iyi seçenek 80.000km civarı 2020-2021 model 1.5TSI Passat veya SuperB olarak görünüyor. Fakat DSG herkesin ağzına sakız olmuş durumda. Benim herhangi bir tecrübem yok. DSG tadımı kaçırır mı? Fikirleriniz paylaşırsanız sevinirim. (alternatif otomobil tavsiyesine açığım.)

Son düzenleyen: Moderatör:
Konfor istiyorsanuz Superb önermem hocam. Ses yalıtımı olarak sınıfının gerisinde bir araba. Passat olabilir ancak DSGlerin de çeşitli nesilleri var. Eski nesilleri problemli iken yeni dsgler nispeten sorunsuz. Tabii bir japon veya kore sorunsuzluğu da aramamak gerekiyor.

O kmye gelmiş DQ200'ün bakımlarını yaptırmak gerekiyor. Mekatronik dahil yağ değişimi ve gerekiyorsa basınç tüpünü değiştirmek lazım. Yoksa sorun çıkartır. Özellikle sıkışık trafikte bakımları yaptırmadan kullanırsanız masraf açacaktır. 20-25K masraftan kaçıp komple revizyona gitmek akıl karı değil...

1.400.000TL bütçem var. Komforu yerine, gerektiğinde kolaylıkla satabileceğim bütçenin elverdiği en premium otomobili almak istiyorum. Yıllardır Japon kullanıyorum, sorunsuzluğuna eyvallah ama artık konforlu bir araç istiyorum. En iyi seçenek 80.000km civarı 2020-2021 model 1.5TSI Passat veya SuperB olarak görünüyor. Fakat DSG herkesin ağzına sakız olmuş durumda. Benim herhangi bir tecrübem yok. DSG tadımı kaçırır mı? Fikirleriniz paylaşırsanız sevinirim. (alternatif otomobil tavsiyesine açığım.)
Kullanima bagli hocam, onu da genelde bilmedigimiz icin ikinci el arac alirken sans isi. Tekrar Japon dusunurseniz de bu butceye son makyajli kasa Civic 182 hp guzel olur.

Expertiz'de şanzıman sağlığı belli olur mu hocam? Ona göre karar veririm.
Hocam tam olarak bilmiyorum ama bazen saglikli gozukse de 500 km sonra ne olacagi belli olmayabiliyor. Genel olarak o araclardan Japon sorunsuzlugu beklemeyin ama temiz kullanildiysa fazla uzecegini sanmam, tek eksileri parcalari biraz uzebiliyor bazen.

Aracın geçmişi önemli.
Sağlıklı ve güzel kullanıldıysa hiç sorun yaşamadan binersiniz, hor kullanılmış bir şanzımana sahip bir aracı satın alırsanız sorun yaşama ihtimaliniz yüksek.
DSG insan gibi kullanıldığı sürece baş ağrıtmıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı