Passat neden bu kadar gereksiz pahalı?

Hocam milyoner olursanız o para bile size koymaz. Milyoner birine çerez gibi gelir. Sonuçta milyoner. Ama Passat ne bilim yani garip.
Yalnız gerçekten de 2 litre diye bu arabaların çıktığı fiyat segmentinde premium markaların güzel arabaları da var. O yüzden arkadaşa katılıyorum.
 
Dedim ya hocam. Passat garip yani. Cidden abartı araba.
Burada asıl sorun 2 litrelik motor yüzünden 1 arabaya karşılık 2 tane araba daha aldıran vergi sisteminde. 1.5'luk motorlu haline de bakınca o fiyatın çok daha azına Superb gibi bir alt marka grubundan arabalar bana da daha mantıklı geliyor. Passat'ın sadece bu ülkede bu kadar abartıldığı gerçeği de var, parayı ilk defa bulanların D segment denilince hemen aklına gelen araba oluyor yıllardır, bu yüzden piyasası da yüksek olunca bu arabaya sanki premium bir arabaymış gibi bakanlar oluyor...

Yoksa normalde Passat'ın algısı, alt fiyat segmentinde olmayan ama premiumların bir alt seviyesindeki normal bir D segment arabası.
 
Burada asıl sorun 2 litrelik motor yüzünden 1 arabaya karşılık 2 tane araba daha aldıran vergi sisteminde. 1.5'luk motorlu haline de bakınca o fiyatın çok daha azına SuperB gibi bir alt marka grubundan arabalar bana da daha mantıklı geliyor. Passat'ın sadece bu ülkede bu kadar abartıldığı gerçeği de var, parayı ilk defa bulanların D segment denilince hemen aklına gelen araba oluyor yıllardır, bu yüzden piyasası da yüksek olunca bu arabaya sanki Premium bir arabaymış gibi bakanlar oluyor...

Yoksa normalde Passat'ın algısı, alt fiyat segmentinde olmayan ama Premium'ların bir alt seviyesindeki normal bir D segment arabası.

Suberb nin bagajı da maşallah yatar uyursun. Gayet memnunduk biz. Ama Passat dediğiniz gibi. Abartı hem de aşırı.
 
Suberb'in bagajı da maşallah yatar uyursun. Gayet memnunduk biz.
Superb memnun olunmayacak araba değil, fiyata göre daha mantıklı olan seçim. Alacak kişinin bütçesi yeterliyse, bir alt markanın arabasını almak yerine bu ve rakibi olan diğer markanın arabasını tercih edebilir. Buna denilecek bir şey yok ama 2 litrelik olanın fiyatı öyle bir noktaya çıkıyor ki almak tamamen mantıksız geliyor.

Mesela Mart ayında büyük ihtimalle rakip grubun D sınıfı arabasını alacağım, o paraya daha mantıklı seçenekler var mı? Var ama baktığımda mutlu olacağım bir arabayı alabilecekken ben de alt fiyat segmentindeki başka bir markanın arabasını almak istemem. Bu arada bunun nedeni o arabanın daha düşük fiyatlı olması değil, kullanırken ve bakarken mutlu olacağım araç Superb olsaydı onu alırdım.
 
Bu arada Passat mafyacılık oynayan magandaların, soyguncu siyasetçilerin gözdesi olduğu için de pahalı olabilir. Peynir ekmek gibi gidiyor.
Ne kadar doğru bilmiyorum ama sedan Passat'ın en çok satıldığı ülke olduğumuzu duymuştum. Yerel piyasaların marka/model algısına göre o pazarlarda çok tutulan bazı modeller oluyor, bizde de bu araba Passat oldu. Yalnız siyasetçilerin ilgi odağındaki araba Passat olmayalı yıllar geçti, Mercedes S / BMW 7 / Audi A8 altına bakmıyorlar artık. :D
 

Geri
Yukarı