Passat neden bu kadar gereksiz pahalı?

Öncelikle araba balon değil fiyatı balon. Bir kesim var, Passat'ı olsa övmekten başka işlere fırsat bulamayacak ama Passat'ı olmadığı için göm göm bitiremiyor. Passat güzel bir araba, ama kim o kadar para verir muamma.
 
Asıl sorun normalin çok üstünde olan omuz mesafem için o direksiyon biraz ufak kalıyor.
Genel olarak tüm yenilerde hep o ufak direksiyonu kullanıyorlar, şekli güzel, arabanın tasarımına da gidiyor ama ne kadar kullanışlı bilemem. O yönden ben Citroën'in direksiyonlarını daha çok beğeniyorum, boyutları biraz daha arabayla orantılı.
 
Bunlardan biri armut, diğeri elma. Biri D sınıfı premium altı segment bir sedan, diğeri E sınıfı premium segment bir araba.

Konu 2 litrelik motorsa "Türkiye'de" gerçek alış fiyatıyla 840-850 bin TL civarı para verip Passat mı alırsın yoksa içine bütün donanımlarını ekletebildiğin şekilde BMW 320 mi alırsın? Hatta aynı segmentteki gırtlak dolu 320i'yi bırak, üst segmentte premium BMW 520i alırsın eksik donanımları bile olsa. 1.5 TSI modellerinin fiyatlarına çok lafım yok, sonuç olarak markalar kendi araçlarını belirli alıcı kitlelerine hitap edecek şekilde fiyatlandırıp rakiplerinin karşısına geçiyorlar ama 2 litrelik Passat almanın da o fiyat segmentinde mantıklı tarafı yok.


Her ne kadar tasarım konusunda heyecan verici olmasa da iç mekanda çoğu rakibine göre kaliteli olduğu doğru ama Fransız tarafında da son 3-4 yılda büyük değişimler var. Geçen yıl konfor ve iç mekan (özellikle arka taraf) benim için çok önemli olduğundan test ettiğim bir sürü SUV içinden Tiguan'ı seçmiştim, 1 yıldır da gayet memnun kalarak kullandım. Yalnız Mart ayında Passat'ın aynı fiyat segmentindeki rakibine geçeceğim, her ne kadar kullanışlılık önemli olsa da bazen bakınca ve kullanınca mutlu olduğun arabayı da insan isteyebiliyor.
3.20 ufak bir araba ve 600K'dan başlıyor en boş benzinlisi , Passat'ın orta paket dizeli 450.000 TL. Elma ile armutu siz kıyaslamışsınız şu yorum ile. Passat premium araç fiyatına satılıyor sanıyorsunuz. Passat pahalı ama piyasaya göre fiyatı normal. Talisman'ın başlangıç fiyatı 466.000 TL aralarında pek fark yok.

Mantıklı gelmiyorsa Fransız aracınız hayırlı olsun hocam.

Tabii ki mutlu size mutlu hissettiren aracı almak en mantıklı olan.
 

Dosya Ekleri

  • tyu.PNG
    tyu.PNG
    47,8 KB · Görüntüleme: 25
  • vw.PNG
    vw.PNG
    65,9 KB · Görüntüleme: 30
R plakasının ayrıcalığı ne? Birisi bana anlatabilir mi?
R plaka değil. Paket ismi.
Geçen yıl şimdi kullandığım aracı alırken test ettiğim araçlardan biriydi. Diz mesafesi güzel, tasarım güzel, yol tutuş ve sürüş iyi. Arka baş mesafesi cam tavan yoksa bir sorun sayılmaz ama asıl sorun normalin çok üstünde olan omuz mesafem için o direksiyon biraz ufak kalıyor. Bir de ön tarafta kız arkadaşım, annem ya da boyu kısa bir arkadaşım otururken çok memnun olmayacak, orta konsol biraz yukarıda kaldığı için biraz kapalı bir alanda oturuyor gibi hissedebilirler.

Arabayla zaten çok bozuk yollarda işim yılda 1-2 gün ancak oluyor, o günler de dikkat ederim artık. Termosifon, koltuk gibi büyük yükleri de arabayla taşımam artık fakat 225 beygir için bütçemi zorlamak istemiyorum 180 beygirlik GT Line'ı alırım. Yaz sonunda yazlık da satılınca Çeşme ya da Urla'da yeni ev masrafım var, ona bütçe ayırmayı tercih edeceğim.
180 beygire bir yazılım atarız. 205 beygir ile Passat'ı dikiz aynandan görürsün :D
@Yararsız Üye
 
3.20 ufak bir araba ve 600K'dan başlıyor en boş benzinlisi, Passat'ın orta paket dizeli 450.000 TL.
Bu 2 araba da D sınıfı sedan, birisi premium birisi değil. Bu 2 arabanın hiç değilse aynı sınıfta olması gibi bir ortak tarafı var, sen direkt 5 serisi gibi hem premium hem E sınıfı arabayla kıyaslıyorsun.

Passat premium araç fiyatına satılıyor sanıyorsunuz.
Bunu sanan ben değilim, premium altı segment ile ucuz segment arasında fiyatı olduğunu söylüyorum.
 
Babam 2008 yılında sıfır Bora'yı 20 bin TL'ye almıştı. O dönemler Passat'ın varyantı olduğunu düşünürsek çok iyi fiyata almışız demek ki :)
Konforu çok iyiydi ona söyleyecek bir şeyim yok ama bu fiyatlar ile asla yaklaşmayacağım marka. O paraya Tesla Model 3 alırım daha iyi, en azından hem yakıt masrafım olmaz hem de gelişmiş teknoloji ile donatılmış bir araç kullanırım.
 
Babam 2008 yılında sıfır Bora'yı 20 bin TL'ye almıştı. O dönemler Passat'ın varyantı olduğunu düşünürsek çok iyi fiyata almışız demek ki :)
Konforu çok iyiydi ona söyleyecek bir şeyim yok ama bu fiyatlar ile asla yaklaşmayacağım marka. O paraya Tesla Model 3 alırım daha iyi, en azından hem yakıt masrafım olmaz hem de gelişmiş teknoloji ile donatılmış bir araç kullanırım.
Şimdi 20.000 TL'ye yabancıdan yabancıya bol kazalı, 210k kilometrede Bora alamazsın. Alırsın demiyorum. Alamazsın. En düşük bu. Eskiden 2 tane 0 Bora parasına şimdi bol kazalı 2005 model yabancıdan yabancıya alırsın :)
1612602977996.png
 
Araba şık olmasına şıkda, bu fiyatlar nedir hocam. Aynı fiyata süper spor araç alırsınız :D
 
Passat sudan ucuz(!) Toyota'nın ayağına kapanayım be. Mis gibi arabaları var ve Passat'a 1000 basar. Zamanında 2015 model Toyota Corolla almıştık hala çok iyi. Fiyatı çok arttı ama. 2 katı artış oldu biz aldıktan sonra. Passat bana pas at.
 

Geri
Yukarı