Passat neden bu kadar gereksiz pahalı?

Hayatında binmediği arabaya saydıranlar yine doluşmuş.:)
Passat gereksiz pahalı değil. Almanya başlangıç fiyatı 31 bin Euro. Zaten en boşu da ülkemizde 350 bin TL. Pahalı olmasının sebebi 2.0 ve üzeri motor hacmindeki vergilerin çok yüksek olması. Hiç bir araba gereksiz pahalı değil. Fakiriz ve vergi oranları çok yüksek. Şunu bir türlü anlayamadınız.
Bu arada Passat, orta gelirlinin lüks aracıdır. 5-6 Yaşında, 200 Bin km'deki ölü BMW'ye para vermektense insanlar gidip çok daha düşük km'li ve çok daha genç bir araç almış oluyor.
 
Türkiye'de ucuz bir şey mi var? Ayrıca gözüm bozulmadı ise 5.6M fiyata Passat mı koyulmuş? Lamborghini daha ucuz.
Lamborghini'ye ve Porsche'lere artık fiyat yazmıyorlar. Normalde yurt dışında bunların sitesine girince direkt arabanın fiyatını anasayfaya yapıştırırlar. Bizde fiyatlar o kadar oynak ki adamlar uğraşmak istememiş. 😄
20210206_130123.jpg

20210206_130335.jpg
 
Orta segment otomobilleri olağanüstü (5M, 3M, 7M gibi) fiyatlandırmalarının söylenenlere göre bir nedeni var. İkinci el otomobil piyasasına saçma fiyatlarla giren ilanların, sanki koyulan fiyatları düşükmüş gibi göstermek için; sitem dolaylıydı yanılmıyorsam. Büyük ihtimalle yanılıyorum.

Evet, büyük ihtimalle yanılıyorum. Böyle bir söylenti var, sadece yazmak istedim.
 
2.0 çok göremeyiz yollarda. Tabii o gelirse sonuç değişir. Ha @Yararsız Üye 200 küsür beygirliyi alır ve bir stage 1 yazılım yapsak, anca dikiz aynasından görür.
Evet pek denk gelmez ama yazılım turbolu bütün araçlarda 30-50 HP civarında (turboya göre) kazanım sağlıyor zaten.
Zamanında 2.0 Turbo benzinli aracımız 200 HP’den 300’e kadar çıkarmıştık, yazılım+ hava filtresi ile.
 
Evet pek denk gelmez ama yazılım turbolu bütün araçlarda 30-50 HP civarında (turboya göre) kazanım sağlıyor zaten.
Zamanında 2.0 Turbo benzinli aracımız 200 HP’den 300’e kadar çıkarmıştık, yazılım+ hava filtresi ile.
Araç neydi? Bazı araçlarda turboyu büyütmeden maalesef çok yüklenmek mümkün olmuyor. 100 beygir de sağlam bir artış. Kolay kolay her araca direkt 100 yüklemek zordur. E180 156 HP. Onu 180 üstü yapmak için turboyu büyütmek gerekiyor en kısası.
Öne çıksın diye. Bak, biz bile reklamını yaptık şu an.

Bu millet çok uyanıktır, bakma sen.
Vallahi adam reklamını yaptı. Uyanık tabii. Yanlışlıkla 5.505.555 yazan görmedim ben daha :)
 
İkinci el piyasası hızlı ve ülkemizde çok sevilen bir araç. Parayı bulan eşinden dostundan gördüğü gibi Passat'ı alıp uçağa binermiş gibi havalara giriyor. Şahsen o bütçe aralığında S60 veya SuperB alır keyfime bakarım, öyle de yaptık zaten.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı