Patlayan bilgisayar tamir olur mu?

Hocam bu bilgi ile kendinizi yeteri kadar rezil ettiğinizi düşünüyorum, örneğin ekran kartına zarar geldi diyelim; bilgisayar gitmez.
Çok komiksiniz mesajları okumadan cevap veriyorsunuz galiba.
Ben PSU patladığı için PSU gitti dedim.
Sizde okumadan yazdığınız için yeteri kadar kendinizi rezil ettiğinizi düşünüyorum.

Babam kasayı çıkarmış durumda kablolar var.
Saygı çerçevesi deyip seni sana bırakıyorum.
bilgisayar fişini çıkardığı zaman ve bilgisayar da bir kabloyu arka kısma taktı ve bilgisayar yine boom.
RAM'i çıkardı taktı, bilgisayar çalılmadı sonra kabloyu çekti.

Hocam, problemin ne olduğundan ziyade sizin söylediklerinizin bile anlaşılması tercüman ister durumda. Siz direkt kasayı elektronikten anlayan bir bilgisayarcıya bırakın. Buradan yardımcı olmak mümkün değil çünkü herhangi bir işlem yapıp bize bilgi aktarmanız zaten pek mümkün görünmüyor.

Çok komiksiniz mesajları okumadan cevap veriyorsunuz galiba.
Ben PSU patladığı için PSU gitti dedim.
Sizde okumadan yazdığınız için yeteri kadar kendinizi rezil ettiğinizi düşünüyorum.

Hocam patladığı zaman kesin gitmiyor PSU, o arkadaş PSU gitmiş olabilir dedi kesinlik vermedi. Ama siz direk zaten patladı ise gitti dediniz, madem öyle; o arkadaş ne diyor?

Hocam anakart a zarar geldi ise, 3000-4000 liraya yeni PC toplamak daha mı mantıklı? Arkadaşım yanında da o söyledi.
Yani evet. Bence bir bilgisayarcıya götürün baksın neresi patladı diye. Ona göre masrafı hesaplayıp toplayıp toplamayacağınıza karar verin. PSU patladıysa yaptırmayın. Çünkü yaptırılması bilgisayar için sağlıklı olmaz.

Hocam patladığı zaman kesin gitmiyor PSU, o arkadaş PSU gitmiş olabilir dedi kesinlik vermedi. Ama siz direk zaten patladı ise gitti dediniz, madem öyle; o arkadaş ne diyor?
Patlamış bir PSU tamir olsa da artık o PSU güvenli olmaz.
Yeni bir PSU almak daha mantıklıdır.
Bir daha patlarsa sisteminizin zarar görmesi kaçınılmaz olur.

Hocam, problemin ne olduğundan ziyade sizin söylediklerinizin bile anlaşılması tercüman ister durumda. Siz direkt kasayı elektronikten anlayan bir bilgisayarcıya bırakın. Buradan yardımcı olmak mümkün değil çünkü herhangi bir işlem yapıp bize bilgi aktarmanız zaten pek mümkün görünmüyor.

Hocam tamamını anlatacak olursak, PC siyah ekran vermişti. Ondan sonra babam bir tamirci in önerisi üzerine RAM'i çıkarıp taktı. PC çalışmadı; kablolar ile oynayınca da 2 kez PC patladı.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı