Patlayan güç kaynağı anakarta hasar vermiş midir?

1907berkay

Decapat
Daha fazla  
RAM
8gb
İşlemci
Intel Xeon x3430
Olay 5 dakika önce yaşandı. Valorant oynuyordum, birden ekran kapandı ve pat diye ses geldi ve azıcık ateş çıkıp söndü ve bilgisayar açılmıyor. Hemen güç kablosu dahil tüm kabloları çıkardım. Sizce anakarta zarar vermiş midir?
PSU: Casper FSP250-60hsn
3 yıldır kullanıyordum.

Olabilir bunu bilemeyiz dostum.

Vermiştir diye düşünüyorum hocam.

Vermiştir vermeme gibi bir ihtimal varsa aşırı şanslısın demektir ne de olsa her şey anakarttan geçiyor ne olsa ona oluyor geçmiş olsun.

En ufak statik elektrikte bile hasar alabilen bir komponent. Büyük ihtimalle hasar görmüştür. Geçmiş olsun.

Laptopsa hepsine vermiştir masaüstüyse vermeme ihtimali çok az da olsa var.Başka bir psuyla dene.Ancak bir elin uzatmadaki düğmede olsun.Masaüstünde PSUz sanırsam ekran kartına yakındı emin değilim.Kısacası geçmiş olsun

Son düzenleme:
Geçmiş olsun. O PSU'da akımı alıp kendini imha edecek kapasite olduğunu sanmıyorum. Siz dua edin sadece anakart gitmiştir. Bütün sistemin gitmiş olma olasılığı var. İşte bu yüzden inatla düzgün PSU kullanın diyoruz.

Cevaplarınız için teşekkürler hiçbir bir şey olmadı anakarta yeni güç kaynağı taktığımda çalıştı her şeyi çalışıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…