Patlayan güç kaynağı

Schweppes

Megapat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Bugün kablosu hafif kopmus elektrik süpürgesinin çalıştırılmaya çalıştıktan sonra prizde bir patlama oldu ve evdeki sigorta attı. Bundan sonra sigortayı tekrar açıp, bilgisayarımı çalıstırmaya çalıştığımda bilgisayardan bir patlama sesi ve koku geldi. Ardından bilgisayarı topladığım vatanbilgisayara gidip kasayı bıraktım, acaba güç kaynağından başka bir parça zarar görmüş olabilir mi? Sadece güç kaynağı olsa dahi diğer parçalarımda ileride bana sorun çıkartacak şekilde zarar görmüş müdür?

Konuyu açabileceğim en uygun yer burası olduğunu düşündüm yanlış yere açtıysam kusura bakmayın. Artık bir bilgisayarım olmadığı için mobilden yazıyorum yazım yanlışım varsa kusura bakmayın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Güç kaynağı güvenilir bir markanın ürünüyse ve kaliteliyse patlama, yanma, bozulma, sisteme zarar verme gibi sorunlar çok nadiren görülür. Ürünün kaliteli olduğunu varsayarak konuşacak olursak ürünün patlama ihtimali çok düşük ama ne yazık ki olmuş. Kendisine zarar geldiğinde sisteme zarar verme olasılığı ise ilk dediğimden bile daha düşük fakat imkansız değil. Güç kaynağının üreticisi böyle durumlarda sisteminizin maliyetini karşılayabiliyor.

Malesef tek kelimeyle özetliyeceğim EVEREST. Bütün parçaları yollattım hepsi incelenecek.

Zarar görme riski var. Keşke bileşenleri almadan önce buraya konu açsaydın. En azından EVEREST PSU almanıza engel olabilirdik.

İlk defa duydum patladığını, sizin orada nasıl bir akım varsa artık. Bence bir elektrik sistemlerini adam akıllı bir kontrol ettir derim ve akım korumalı prizler var ondan al derim...

Bu tür vakalar everest gibi markalarda oluyor ben fsp raiser 750 watt silver kullanıyorum malum Türkiye elektrigi 3 kez falan beni yuksek voltaj dalgalanmalarından korudu.

Bende zaman psu var 600 wat forumu okuduktan sonra içime bir şüphe düştüm.Zalman Psu da iyimidir?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…