Patriot Viper RAM nasıl OC yapılır?

mortalxx

Centipat
3600X (4.2G Hz 1.1V çalışıyor.) işlemcim, B450 S2H anakartım var. Patriot Viper 3200 MHz CL16 RAM'lerim mevcut 2 adet. Bu RAM'leri OC yapmak istiyorum. Nasıl yapmam gerekiyor? Daha doğrusu şöyle sorayım: Yapsam ne kazanırım, anakartım hız aşırtma konusunda nasıldır?

3600X (4.2G Hz 1.1V çalışıyor.) İşlemcim, B450 S2H anakartım var. Patriot Viper 3200 MHz CL16 RAM'lerim mevcut 2 adet. Bu RAM'leri OC yapmak istiyorum. Nasıl yapmam gerekiyor? Daha doğrusu şöyle sorayım: Yapsam ne kazanırım, anakartım hız aşırtma konusunda nasıldır?

Ne kadar OC yapacağınıza bağlı, mesela 3200MHz'den 3600MHz'e çıkarırsanız fazla bir fark olmaz. Zaten şu anki hızı gayet yeterli.

Böyle deneme yanılma yoluyla çok uğraşırsın ve bir şey elde edemezsiniz.

RAM'in tam modelini yanına overclock yazarak internette aratın. Özellikle yabancı overclock forumlarında bir çok detaylı bilgi olabiliyor. Ne kadar DRAM voltajı vermiş, ne kadar SA voltajı vermiş ya da IO voltajı vermiş (intel için konuşuyorum, Ryzen'deki parametreleri hatırlamıyorum). Ya da timing'leri nasıl ayarlamış.

Samsung B-die gibi bir chip yoksa çok bir kazanç elde edemezsiniz.

Ben Ryzen kullanırken G.skill Flare X 3200 MHZ CL 14 ram kullanıyordum. Haysiyetsizler 4400 MHZ'a kadar stabil OC oluyordu. Ama tabi ben bilerek almış ve iyi de para vermiştim.

Herhangi bir 3200 MHZ ram 500 600 TL iken ben 1000 TL'ye mi ne almıştım. R5 3600X'te 3800 MHZ CL 16 olarak kullanmak (16-16-16-35 gibi birşeydi) ile default ayarlar arasında %10'a yakın FPS farkı olmuştu.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı