Patriot Viper Venom RAM alınır mı?

Bana 6200 MHz'yi öneriyor Patriot 6000 ve 6200'de EXPO Desteği var sadece ama şunu anlamadım. 6000 MHz neden CL36 6200 CL40 yapmışlar. Bir de siz neden RGB'siz olana bakıyorsunuz RGB'li olan daha güzel?
6000 MHz
6200 MHz

Hocam benim için görünüş önemli değil. Hatta RGB'siz olmasını tercih ederim. Sistemimdeki çoğu ışıklandırmayı kapatarak kullanıyorum. Zaten fiyat olarak da RGB'siz olanlar daha ucuz.

Bu noktada EXPO desteği olan 6200'ü mü alıp devam etmek mantıklı yoksa deadfellow hocamın attığı EXPO'suz 6600'leri mi almak mantıklı pek anlayamadım. Daha yüksek MHz'li modellere yönelsek boşa para mı vermiş oluruz?

Bunlar tercih edilir mi?

Son düzenleme:
Hi,

Thank you for purchased Patriot’s product, the board should be fine, but we haven’t add EXPO profile over 6200MT/s since the AM5 new BIOS are not very stable, but in range 6000-7000MT/s should be ok on any X670 or B650 board.

You can just load it on BIOS with A-XMP profile.

Thanks,
Patriot Support
@troken
Bana bu cevap gelmişti size gelen cevabın aynısı expo bir sertifika ise 6200 den sonra kararlı çalışmıyorsa anakartların eski bioslarında ondan böyle olmuş olabilir. Bu benim kendi fikrim bu arada. Ben direkt xmp profili ile çok stabilite yakalayamadım. Ama manuel O.C yapıp stabil çalıştıran mutlaka vardır. Karar size kalmış bütçe sorunu yoksa yine fikir alın ama yüksek frekanslı olanlardan seçin. Ya da 6000Mhz CL 30 expo profili olan başka Ramde alabilirsiniz. 6200 expolu patriotda alabilirsiz kafanız rahat olacaksa.

Aynı çipe sahip başka bir RAM ile 7600 stabil çalıştırıyorum. AGESA 1.0.0.7B versiyonundan sonra 8000'e kadar çalıştırma imkanınız var.

1700047778017.png

Evet EXPO olmasa da olur.

Hayır 6200'ler genelde M die oluyor. Patriot'un kendisi aslında 5600 üstünü bile destekleyeceğini garanti etmez.
AMD EXPO desteğini 6200 MHz ve yukarısına ekleyeceklermiş sonra herhalde bu AGESA ne demek?
Hi,

As we explain before, Intel and AMD does not sync as same speed of higher overclock since AGESA old version, it just AMD realease new AGESA claim they can run at high speed, but since it is beta AGESA so we will see how it goes on official version, than we add higher than 6200MT/s SKU to support EXPO, thanks.

Merhaba,

Daha önce açıkladığımız gibi, AGESA eski sürümünden beri Intel ve AMD, yüksek overclock hızında aynı hızda senkronize olmaz; AMD sadece yeni bir AGESA sürümü yayınladığını iddia eder, ancak bu beta AGESA olduğundan resmi sürümde nasıl çalıştığını göreceğiz. Daha sonra EXPO'yu desteklemek için 6200MT/s'den daha yüksek SKU ekleyeceğiz, teşekkürler.

AGESA CPU'ya tümleşik microcode gibi bir şey.

Son kez diyorum ve bir daha beni etiketleme lütfen.

8000'e kadar sorunsuz çalıştırabilirsin manuel OC ile.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı