Çözüldü Paycell hazır limit kullanımı nasıldır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

korkusuzz

Hectopat
Daha fazla  
Paycell hazır limitte 2 bin TL var şimdi ben bunu karta aktar desem faturama zınk diye 2 bin TL borç mu gelecek? Yoksa harcadığım kadar mı gelecek?

Çözüm
Konu boyunca bir üyenin zamanında yapmış olduğu yanlış bir işlemden kaynaklı olarak birçok yanlış bilgilendirme yapılmış.

Paycell'de yer alan hazır limiti bir nevi kredi/borç olarak düşünebilirsiniz.

Paycel'de hazır limit içerisinden Paycell'e 100 TL aktardığınız takdirde bu tutar faturanıza 100 TL olarak yansıyor ve Paycell'e aktarmış olduğunuz bu 100 TL'yi de banka veya ön ödemeli kartınıza 100 TL olarak gönderebiliyorsunuz.

Sonuç olarak ise aylık faturanıza en fazla çekmiş olduğunuz tutar olan 100 TL yansımış oluyor.

Bu durumda konu boyunca yaşanan ''Banka hesabıma Paycell üzerinden 100 TL gönderdim fakat bana 2.000 TL olarak yansıdı'' gibi bir durum söz konusu bile değil. Zaten 2.000 TL olarak gözüken tutar, bu ay istediğiniz takdirde kullanabileceğiniz en yüksek tutardır. Harcamadığınız sürece kesin olarak kesilmez/kesilemez.
Paycell hazır limitte 2 bin TL var şimdi ben bunu karta aktar desem faturama zınk diye 2 bin TL borç mu gelecek? Yoksa harcadığım kadar mı gelecek?
Direkt olarak 2 bin TL borç gidecek karta aktarırsanız. Denendi onaylandı ve sonucunda babamdan şamarı yedim. Direkt olarak para yatırılmış gibi direkt olarak kartınıza para geliyor o zaman da 2k TL borç anında hesabınıza geçiyor.

Şakamı yapıyorsun dostum eğer yapıyorsan komik değil
Niye şaka yapayım ki? Bildiğiniz o hazır limiti kartınıza attığınızda direkt olarak borç olarak 2k TL faturanıza geliyor. Bunu bilmeden yaptıysanız paycell Müşteri hizmetlerini arayın eğer diyelim ki olmadı o karta gelen 2k'yı hiç harcamadan faturayı ödersiniz sorun olmaz aynı şey.

Niye şaka yapayım ki? Bildiğiniz o hazır limiti kartınıza attığınızda direkt olarak borç olarak 2K TL faturanıza geliyor.

Ben bazı yerlerde harcadığın kadar faturana yansıyor diye biliyorum.

Niye şaka yapayım ki? Bildiğiniz o hazır limiti kartınıza attığınızda direkt olarak borç olarak 2k TL faturanıza geliyor. Bunu bilmeden yaptıysanız paycell Müşteri hizmetlerini arayın eğer diyelim ki olmadı o karta gelen 2k'yı hiç harcamadan faturayı ödersiniz sorun olmaz aynı şey.
Yani sadece hesap açtım ve hazır limiti gördğm herhangi birşey yapmadım

Neye şaşırdınız ki? Kredi kartından nakit avans çekmiş gibi düşünün. Karta aktardığınız hazır limiti istediğiniz gibi kullanabiliyorsunuz. Hazır limitten karta ne kadar aktarırsanız o kadar borç direkt geçer.

İyi ki de ellememişim eyvallah dostlarım ben böyle konuların yabancısıyım.

Ne demek rica ederim iyi geceler😁 ben karta aktar yapıp dediğim gibi babamdan şamarı yemiştim bir daha da uzak durdum 😅
Geçen faturam 300 tl geldi diye sağlam kızdı 2bin tl gelirse artık neler olur bilemiyom

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı