Paylaşılan Antivirüs Lisansları Hakkında Düşünceleriniz Nedir?

Sizce ücretsiz paylaşılan lisanslar zararlı olabilir mi?

  • Evet, eksik veritabanı verilebilir.

    Oy: 9 37,5%
  • Evet, uzaktan erişim sağlanabilir.

    Oy: 4 16,7%
  • Fikrim yok.

    Oy: 4 16,7%
  • Hayır, zararsızdır.

    Oy: 4 16,7%
  • Hayır, fakat kara listeye alınabilir.

    Oy: 8 33,3%

  • Oy verenlerin toplamı
    24
Katılım
9 Ocak 2018
Mesajlar
9.265
Makaleler
12
Çözümler
243
Yer
Istanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Network/IT Security & Threat Specialist
Selamlar,

Geçtiğimiz birkaç gündür bir konuyu merak ettim ve araştırmaya başladım. İnternette herhangi bir ücret almadan paylaşılan ve herhangi bir crack/keygen tarzı uygulama olmadan, yalnızca AV yazılımının içerisinden resmi olarak etkinleştirilebilen lisansların güvenilirliğini merak ettim. Mutlaka görmüşsünüzdür, "Free ESET key, Free Kaspersky key" tarzı paylaşımlar yapılan siteler/gruplar var. Bu lisansları kullanmak için de keygen/crack gibi uygulamalar değil, sadece gerçek AV içerisinden etkinleştirme gerekli. Birkaçını denemeye aldım.

İlk olarak ESET üzerinde denedim. Deneme sürümü aktifleşmiş bir yazılımda myESET bağlantısını kesip ürünü kayıt dışı bıraktım ve daha sonra lisansı denedim. Çok ilginç bir şekilde çalıştı ve 1 yıllık olarak aktif oldu. Ardından myESET hesabını bağlayarak lisansın kaybolup kaybolmayacağını denedim fakat herhangi bir sorun olmadı ve hala aktif. Yalnız bu lisans, myESET üzerinden görüntülenemiyor. Sadece cihaz görüntüleniyor.

Kaspersky için de benzer bir yol izledim ve Total Security ürününü aktifleştiğini gördüm. Bu denemeleri ikinci bir OS üzerinde gerçekleştirdim ve birkaç gündür hala çalışıyorlar.

Sizlerin düşünceleri neler? Bu lisansların paylaşılması ve kullanılması ne gibi sorunlar yaratabilir? Benim aklıma ilk gelen, myESET ve Kaspersky hesapları ile bağlantıya geçtikleri için, uzaktan erişim sağlanabileceği, cihazın çeşitli bilgilerinin okunabileceği.
Bunun yanında gecikmiş veya eksik veritabanı güncellemeleri de olabilir. Açıkçası bu konu hakkında net bir bilgim yok, araştırmaya devam ediyorum. Sizlerin fikirlerinizi de merak ettim.

Güvenlik kategorisinde sık gördüğüm ve ilgili olan kişileri de etiketliyorum;
@Murat5038 @xDarkLyne @olyshoweR
 
ESET, internette paylaşılan keylere yanlış veritabanı gönderiyordu sanırım.
Evet, buna benzer yorumlar görmüştüm. Muhtemelen değil güncel veritabanı, doğrusunu bile yollamıyor. Testlerde web koruması sorunsuz çalışıyordu aslında. Fakat muhtemelen anahtar henüz kara listeye eklenmemişti.

ESET birkaç ay sonra patlıyor.
Evet birkaç ay sonra karalisteye alınabilir.
 
Diğer programlarda bazen tercih etsem de, kampanya adı altında halihazırda etkinleştirilmiş AV'ler tercih edilmemeli bence. Bu sebeple Sosyal'de bu tarz kampanyaları da paylaşmıyorum.

e-posta ile kayıt olunan kampanyalarda lisans şahsınıza ait oluyor. Benim de tercihim budur.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı