Paylaşımlı ekran kartı belleği nasıl düşürülür?

Makaleler
15
Yer
Türkiye
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
--[Ekran Kartı]: GIGABYTE Radeon RX 6600 EAGLE 8 GB
--[İşlemci]: AMD Ryzen 5500
--[RAM]: GoodRam 8GB IRDM PRO 3600MHz CL18 DDR4 [2x8]
--[Anakart]: GIGABYTE B450M K
--[NVMe SSD] Kingston NV2 1 TB

--[Monitör] Gigabyte G24F-2
--[Klavye-Mouse] Logitech MK120
--[Kulaklık] Corsair HS50 Pro

_
Meslek
Öğrenci
Merhaba, 8 GB RAM'e sahibim ancak altta gördüğünüz gibi 4 GB'ı paylaşımlı bellek tarafından alınıyor, normalde bu beni etkilemiyor ancak Grand theft Auto 5 oynarken kalan 4 GB bellek yetmiyor ve harcama 4, 5 GB olunca bilgisayar kafayı yiyor. Bu yüzden 4 GB'lık paylaşımlı belleği 2 GB'a düşürmek istiyorum. Cihazım laptop ve BIOS'da VRAM ayarı bulunmadığı için başka bir yöntem denemekteyim, bu denediğim yöntem nedeniyle BIOS zarar görür mü?

Yöntemin yazdığı site: How to Increase a Dedicated Video Ram (VRAM) on Windows 10 - Appuals.com

Son düzenleme:
Merhaba, 8 GB RAM'e sahibim. 4 GB paylaşımlı bellek ve oyunlarımdan birinde bu sorun yaratıyor. BIOS ayarlarımda miktar ayarı yok ve daha önce kayıt defterimden bunu düşürmeyi başarmıştım. 4 GB'den 2 GB'ye düşürünce paylaşımlı belleği, oyun deneyimim daha harika olmuş ve birçok kritik drop sorunumu çözmüştüm ancak İntel'in yayınladığı yeni iGPU'lar için driverı ayarımı sıfırladı ve 4 GB oldu. Artık kayıt defterinden yapılan ayar geçersiz oluyor. Eski drivera dönmek yerine eski driverı dosya ile yükledim ve işe yaramadı.

Bu miktarın otomatik ayarlandığını söylemiştiniz hocam, paylaşımlı bellek 2 GB yaptığımda birçok donma sıkıntısı çözülmüştü @Recep Baltaş hocam, manuel olarak ayarlamak için ne yapmalıyım?

Ghostmod diye bir modlayıcının Windows 10'u modlayarak 700 MB değerine düşürdüğünü gördüm geçen gün ama pek emin olamadım.

@Shuichi Tatsuo sizce ne kadar güvenlidir?

Bende hiçbir fikrim yok bazı kanallar tanıtımı yapmış ancak bu forumda ayarlarla düşebilir diyenler gördüm o yüzden amin olamadım. Çok iyi diyen birini görsen kurarım ben de 8 GB yükseltme yaptım hala 4 GB kullanıyrum RAM'i ve oyunlarda artık getirisi olmamaya başladı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şimdi gel seninle bir oyun oynayalım. Bu yazılımı kur ve oyundaki VRAM kullanımına bak:

En yakın zamanda deneyeceğim. Oyunu severim.

Grand Theft Auto V'de gölge ayarını manuel olarak tamamen kapattım.

Oyunun başlangıcı:

Araçla dolaştıktan sonra:

Son düzenleme:
Bu cevabı senden bekliyorum.

Testi yeniden yaptım ve Memory Used (Dedicated) kısmı max 904 MB gibi bir değer gösteriyordu.

Boşta iken bu RAM değeri doğal mıdır? VRAM sorunumu ilk çözdüğümde bakmamıştım.

Nedense bu değer Windows 10'un Paylaşımlı Belleği'ne ayrılan bölmü kullanmama engel oluyor gibi hissetmeme neden oluyor.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…