Paylaşımlı ekran kartı ne anlama geliyor?

i310100F

Hectopat
Daha fazla  

Merhaba. Yukarıdaki bilgisayar işlemcisine, SSD kapasitesine ve ramine göre uygun fiyatlı geldi. Fakat ekran kartı kısmında paylaşımlı yazıyor. Bu paylaşımlı ekran kartı APU gibi bir şey mi? Bilgisayarı günlük işler ve arada sırada arkadaşlar çağırırsa CS2, düşük ayarlar 768p de Forza Horizon 5 oynamak için kullanacağım. Paylaşımlı ekran kartı bunun için sorun çıkarır mı?

Aynı fiyata Ryzen 5 5500U ve Vega 7 ekran kartlı laptoplar da var. Hangisi daha iyidir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Görüntüyü işlemcinin desteklediği görüntüleme modülünden çekiyor. Harici bir ekran kartı takılı değil yani. Oyun oynatır mı diye soracak olursanız benim de iş notebook'umda vega 8 mevcuttu ve lolde 60fps ancak veriyordu. Cs performansı nasıl olur bilmem ama iyi olmayacağı aşikar. Eğer oyun için de kullanacak olursanız en azından 2060'ı olan bir model tercih etmenizi öneririm.

Merhaba. Yukarıdaki bilgisayar işlemcisine, SSD kapasitesine ve ramine göre uygun fiyatlı geldi. Fakat ekran kartı kısmında paylaşımlı yazıyor. Bu paylaşımlı ekran kartı APU gibi bir şey mi? Bilgisayarı günlük işler ve arada sırada arkadaşlar çağırırsa CS2, düşük ayarlar 768p de Forza Horizon 5 oynamak için kullanacağım. Paylaşımlı ekran kartı bunun için sorun çıkarır mı?

Aynı fiyata Ryzen 5 5500U ve Vega 7 ekran kartlı laptoplar da var. Hangisi daha iyidir?

Ana kartta harici ekran kartı yok direk işlemciye entegre edilmiş tamir olarak da iyi fiyat çıkarır büyük ihtimal ve ısınma olarak da güzel ısınır oyun oynayacaksanız paylaşımlı almayın.

Anladım teşekkürler. Peki 15k 20k arasında hem zarif gòzüken hem ortalama oyun oynatam bir laptop önerebilir misiniz?

Arkadaşlar atılan örnek cihaza göre arkadaşın bütçesini tahmin edip yorum yapsaydınız daha iyi olurdu. Paylaşımlıların gücü özellikle AMD tarafında F/P denilebilir. Güçlü işlemci çift kanal RAM olduğu zaman 720P'de can sıkmayacak bir cihaz linkini aşağıya bırakıyorum. Tam da arkadaşın alt fiyat bandına yakın. Belirtilen fiyatlarda ikinci el almadığı sürece iş yapabilecek oyuncu bilgisayarı maalesef yok.

Oyuncu bilgisayarı tercih edilecekse 3050'li laptoplar bütçe sınırında fakat RAM takviyesi yapılması gerekiyor. Ayrıca ben pek önermiyorum.

Paylaşımlı ekran kartlı bir bilgisayarın performansını merak ediyorsanız tek kanal RAM'li eski laptopumun incelemesini de aşağıya bırakıyorum. YouTube'dan da baktığınız cihazların işlemcisini yazarak oyun performansına göz atabilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı