Paylaşımlı ekran kartı RAM'ini arttırma

ArdaYilmaz6623

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar yakın zamanda HP ProBook 455G7 adlı laptopu aldım. Windows 10 Pro olarak geldi bende kurdum kurduğum zaman RAM 8 GB (kullanılabilir 7, 40GB) diyordu 50 MB sanırsam ekran kartına verilmiş yakın zamanda 8 GB RAM daha alıp 4 GB'ını ekran kartına vermek istiyorum bunu nasıl yapabilirim?
AMD Ryzen 5 4500u.
Düzenleme: GTA 5'e girdiğimde 512MB olarak görüyor ekran kartını.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar yakın zamanda HP ProBook 455G7 adlı laptopu aldım. Windows 10 Pro olarak geldi bende kurdum kurduğum zaman RAM 8 GB (kullanılabilir 7, 40GB) diyordu 50 MB sanırsam ekran kartına verilmiş yakın zamanda 8 GB RAM daha alıp 4 GB'ını ekran kartına vermek istiyorum bunu nasıl yapabilirim?
AMD Ryzen 5 4500u.
Düzenleme: GTA 5'e girdiğimde 512MB olarak görüyor ekran kartını.

Dostum Aygıt yöneticisinden görüntü bağdaştırıcıları sekmesine girip resim atar mısın?

İntelin kendi sitesinde yapmış olduğu açıklamaya göre VRAM'i belirli bir değere yükseltmenin mümkünatı yok. Sadece maximum değeri limitlendirebilirsiniz.Bkz

Dostum aygıt yöneticisinden görüntü bağdaştırıcıları sekmesine girip resim atar mısın?

Budur değil mi?
Intel'in kendi sitesinde yapmış olduğu açıklamaya göre VRAM'i belirli bir değere yükseltmenin mümkünatı yok. Sadece maximum değeri limitlendirebilirsiniz.Bkz

Verdiğiniz site maalesef açılmıyor ben Intel değil AMD kullanıyorum bir de.
Yapılırsa BIOS üstünden işlemci GPU'suna VRAM verilir ama ne kadar verirsen RAM'den o kadar düşer.

BIOS'ta pek bir şey bulamadım maalesef.
YouTube'da videoları var dostum mobildeyim yardımcı olamıyorum regedit ile verebiliyorsunuz.

En yakın zamanda deneyeceğim. Sadece Control set 1'e ve currentcontrol'e vermem gerekiyor değil mi?

Dosya Ekleri

• a.PNG
    a.PNG
    35,7 KB · Görüntüleme: 432
Budur değil mi?

En yakın zamanda deneyeceğim. Sadece Control set 1'e ve currentcontrol'e vermem gerekiyor değil mi?

Evet budur fakat ekran kartının modeli neden yazmıyor sadece AMD gözüküyor

Budur değil mi?

Evet ama maks 500 olsun onaltılık değerde 2 GB dahili için kullanıma ayrılır.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı