PayTR ödeme sisteminde devlete vergi ödenir mi?

Serefsyy081

Hectopat
Daha fazla  
İyi günler, bir web sitesi kurdum ve PDF satışı yapacağım. Sanal POS ile fakat şirketim vesaire yok ama sanal POS kabul edildi PayTR tarafından. Ben bunu kendi siteme koyduğumda devlete herhangi bir vergi ödüyor muyum? PayTR teknik destek ile telefonda görüştüm, devlet sadece bir noktadan sonra vergi istiyormuş. Mali müşavire danışın dedi. Eğer ödeniyorsa shopier gibi bir işletme önerirseniz sevinirim, shopier ban attı.. birde vergi olarak gelir vergisi mi KDV mi ödüyoruz?

Son düzenleme:
Hocam istediğiniz yerde istediğiniz şekilde satış yapın fakat her türlü devlete verginizi vermek zorundasınız. Tavsiyem şahıs firması açın gider az olur.

Hocam mükellef ile mi kurmam gerek nasıl kuracağım ve ne kadara mâl olur?
Hocam şuan tam hatırlayamadım da 2-3 yıl önce mükellef.co vardı sanırsam. İnternetten araştırırsanız daha iyi olacak. Aylık ortalama 1.000 TL falan gibi gider olur. En azından kafanızda rahat olur. Çünkü yarın bir gün iyi paralar kazanmaya başladığınızda geriye dönük incelemeye falan tabi tutuluyorsunuz başınız ağrımasın.

Hocam mükellef ile mi kurmam gerek nasıl kuracağım ve ne kadara mâl olur?

Elde edilen gelir ve iratlar vergiye tabi olup pek çok kalemden vergi veriliyor, vergi vermek içinse şahıs şirketi açmak ve bir müşavirle masaya oturabilir veya bu işi üstlenen kurum kullanabilirsiniz.

Ayrıca Sermaye Araçlarından gelir elde edenler veya kira vergisi vermek isteyenler için hükümet Hazır Beyan sistemi oluşturdu.

Resmi site: GİB Hazır Beyan.

Vergi vermezseniz şu an için olmasa bile basit bir soruşturma sonrası vergi cezası kesilebilir.

Hocam şuan tam hatırlayamadım da 2-3 yıl önce mükellef.co vardı sanırsam. İnternetten araştırırsanız daha iyi olacak. Aylık ortalama 1.000 TL falan gibi gider olur. En azından kafanızda rahat olur. Çünkü yarın bir gün iyi paralar kazanmaya başladığınızda geriye dönük incelemeye falan tabi tutuluyorsunuz başınız ağrımasın.
hocam direkt paytr onayladı geriye tek devlet vergisi kaldı, onu nereden takip edebilirim mükellef istemiyorum vergi levhasına ihtiyaç kalmadı.

Elde edilen gelir ve iratlar vergiye tabii olup pek çok kalemden vergi veriliyor, vergi vermek içinse şahıs şirketi açmak ve bir müşavirle masaya oturabilir veya bu işi üstlenen kurum kullanabilirsiniz.

Ayrıca sermaye araçlarından gelir elde edenler veya kira vergisi vermek isteyenler için hükümet hazır beyan sistemi oluşturdu.

Resmi site: GİB Hazır Beyan.

Vergi vermezseniz şu an için olmasa bile basit bir soruşturma sonrası vergi cezası kesilebilir.

Hocam tekrardan soru sorabilir miyim?

Son düzenleme:
@Serefsyy081 buyurun, bilgim dahilimce bakalım.

Şimdi hocam ben Trendyol gibi Udemy gibi farklı üyelerin satış yapacağı bir platform kurdum.
Bunun için muhasebeci olmadan vergi işini halledebilir miyim?
Bana en kolay yolu söyler misiniz ne yapmam gerekmekte.
Bir de vergim neye giriyor. KDV falan mı hangi grupta yer almaktadır dijital PDF satacak üyeler.

Şimdi hocam ben Trendyol gibi Udemy gibi farklı üyelerin satış yapacağı bir platform kurdum.
Bunun için muhasebeci olmadan vergi işini halledebilir miyim?
Bana en kolay yolu söyler misiniz ne yapmam gerekmekte.
Bir de vergim neye giriyor. KDV falan mı hangi grupta yer almaktadır dijital PDF satacak üyeler.

Doğrudan satış ve hizmet satışı yapıyorsunuz muhasebeci olmadan vergi işini halletmeniz mevcut sistemde imkansıza yakın ama yok ben illa da halledeceğim diyorsanız "Tüm Yükümlülüklü Şahıs Şirketi" olarak şirket kurun ve mevcut mal varlığınızı veya şahsınızı şirkete ortak kılın.

Ardından GİB ve en yakın Vergi Dairesini arıyorsunuz onlar size Ticaret Sicil No, E-Gazete, Kurulum vb. konularda bilgi veriyor.

Fakat asıl sorun burada başlıyor işte çünkü şirketi kurmak için genellikle Muhasebeci isteniyor, ama daha doğru bilgi almak için GİB (Gelir İdaresi Başkanlığı) telefon hattından arayarak bu konu da yardım isteyin onlar bakıyor.

Bu konu içinde takip edebileceğiniz en mantıklı yol tanıdık muhasebeci varsa ona gitmek yoksa da bölgenizde işini iyi yapan birini bulmak eğer çok tanınmıyorsa da sorun yok düzgün birisi olsun yeter ardından onla kurulumu başlatırsınız.

Fakat dediğim gibi mevcut şartlar altında bu işi tek başınıza yapmanın tek yolu Şahıs Şirket ile mümkün zaten Trendyol vs. Vergi Levhası yoksa hesap bile açtırtmıyor.

Eğer ne bileyim Sermaye araçlarından geliriniz olsaydı onları HazırBeyan ile hızlıca verip ödemeniz mümkündü ama şu şartlar altında ürün&hizmet satışlarında veya doğrudan faturalı olarak mal&hizmet satımı adına şahıs şirketi olsa bile şirket ve fatura isteniyor.

Bu süreç korkunç gibi dursa da ciddi bir sorun değil Borçlar, Vergi, Şirketler konusunda olan kanunu okuyun sonra da sağlam bir müşavir bulun zaten yol alırsınız. Fakat bu işler de belli bir sermaye istiyor hocam hatırlatırım.

Konu ile alakalı yardımcı olabilirim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı