PBO ve CPB nasıl kapatılır?

511993

Hectopat
İşlemci
İ7 6700HQ
Merhaba. İşlemci sıcaklığı çok dalgalanıyor. Biraz araştırdığımda bunları kapatırsam sıcaklığın daha stabil olacağını gördüm. BIOS ekranım çok basit duruyor, neredeyse hiçbir ayar yok. Bahsettiğimiz ayarları kapatabileceğim bir seçenek yok. Nasıl kapatabilirim?

PBO ve CPB AMD sistemlerde kullanılan terimler. Laptoplarda ise güç seçeneklerini değiştirip deneyebilirsiniz.

Advanced CPU Settings'in olduğu kısmı atar mısınız?

Hocam BIOS resmini atayım, internetten buldum aynısı.

1685131443306.png

PBO ve CPB AMD sistemlerde kullanılan terimler. Laptoplarda ise güç seçeneklerini değiştirip deneyebilirsiniz.

Anladım hocam teşekkürler. Güç seçeneklerinde dengeli seçeneğinde kullanıyorum. Güç tasarrufuna falan bile alsam yine saçma dalgalanıyor.
İnternet üzerinde kullanırken işlemci 70-80 dereceleri görüyordu. Laptopu açtım ve termal macun yenileyip fanlarını temizledim. 12.5 w/mk değerinde termal macun sürdüm. Şu an internette dolaşırken 50 derecelerde geziyor. Saçma şekilde dalgalanarak 65-70 derecelere çıkıp tekrar 50 derecelere düşüyor. Bunu nasıl stabil hale getirebilirim?

BIOS güncel bu arada.

Gelişmiş güç ayarlarından işlemci güç yönetiminde en yüksek işlemci durumunu %99 olarak ayarlarsanız sıcaklıklar daha stabil olacaktır. Bu işlem işlemcinin Turbo hızlara çıkmamasını sağlar, sizin istediğiniz şey yani.

Deniyorum.
Son 30 saniye aşağıdaki gibi mesela, çok saçma şekilde dalgalanıyor. Edge üzerinde 3 sekme açık, arkada başka bir şey yok. ESET var o da kaynak kullanmıyor neredeyse.

1685131871385.png

Denetim Masası'nda gelişmiş güç ayarlarından işlemci güç yönetiminde en yüksek işlemci durumunu %99 olarak ayarlarsanız sıcaklıklar daha stabil olacaktır. Bu işlem işlemcinin Turbo hızlara çıkmamasını sağlar, sizin istediğiniz şey yani.

Hocam yaptım, hatta %95'lere kadar çektim. Hala çok saçma dalgalanıyor. Çok sinirimi bozuyor, nasıl düzeltebilirim bunu? Mesela 53 dereceyken bir anda 2-3 saniyede 65-68'lere falan çıkıyor, sonra tekrar 50 küsurlere iniyor.

1685132482956.png

Son düzenleme:
Deniyorum.
Son 30 saniye aşağıdaki gibi mesela, çok saçma şekilde dalgalanıyor. Edge üzerinde 3 sekme açık, arkada başka bir şey yok. ESET var o da kaynak kullanmıyor neredeyse.

Eki Görüntüle 1794790

Hocam yaptım, hatta %95'lere kadar çektim. Hala çok saçma dalgalanıyor. Çok sinirimi bozuyor, nasıl düzeltebilirim bunu? Mesela 53 dereceyken bir anda 2-3 saniyede 65-68'lere falan çıkıyor, sonra tekrar 50 küsurlere iniyor.

Eki Görüntüle 1794803
66 derece boşta sıcaklığı mı?

Yükte sıcaklıklar nasıl? Oyun oynarken falan...

Hocam düşük ayarlarda Valorant oynarken bence normal, 65-75 arasında oynuyor. 200-220 arası FPS alıyorum.

Yukarıdaki kaynak kullanımıyla son 10 dakika mesela, 47-69 aralığı çok saçma. Tarayıcı üzerinde 3-4 sekme açık, 47-69 aralığında dalgalanıyor.

1685132977265.png

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı