PC açarken ekran kartı fanı dönmüyor

Otaqu_üye

Hectopat
Katılım
10 Aralık 2017
Mesajlar
84
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Elimde GT730 DDR3 2 GB var. Bilgisayar açılışlarında ekran kartı fanı dönmüyor ve sıcaklıklar ciddi seviylere ulaşıyor. El yordamıyla birkaç kez döndürürsem başlıyor ama bu sorunu nasıl çözebilirim yardımlarınızı bekliyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
O halde mekanik bir sıkıntı var fanını elden geçirmek lazım, konuyla ilgili yeterli bilgiye sahip değilim fan değişimi ile ilgili servise verin diyeceğim ama GT730 için değmeyecek gibi duruyor astarı yüzünden pahalıya patlar büyük ihtimalle. Konuyu öne çıkartın veya internetten fan değişimi ile ilgili araştırma yapın. Normalde 100 derecelere kadar yükselecek bir ekran kartı değil aslında ama, kasadaki fan durumu ne hava akışı vesaire?
 
Ekran kartını çıkar. El yardımı ile dönüyorsa fanın arasında pislik birikmiştir. Aseton al diş fırçasına dök ve aralarına girebildiği kadar temizle. Sonra kurumasını bekle belki düzelir.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı