Normalde fazlasiyla sorun olur. Şuan çalışması bile mucize bana kalırsa. Uzun vadede sorun olabilir.Merhaba, benzer bir şekilde bir konu var ama oradaki sorun biraz daha farklı ondan dolayı tekrar açtım konuyu. RX 6800 XT ekran kartım var, başka bir parça takmak için sökmüştüm ekran kartını sonra kurulumdan sonra ekran kartına güç gitmedi, ekran kartı yuvasına tam oturmamış, PC açıkken ekran kartını ittirip taktım bu sırada hem ekran kartının güç bağlantılarından hem de PCI slotundan elektrik çıkışı oldu, dedim kesin gitti ama şimdilik çalışıyor gibi. Burada net olarak fark edemediğim bir hasara yol açmış olabilir miyim onu merak ediyorum. Ek olarak bilgisayarı kapatırken yine ekran kartının güç girişlerinden elektrik çıkışı oluyor bu daha öncesinde var mıydı onu da bilemiyorum. Teşekkürler.
Fazlasiyla sorun olur. Şu an çalışması bile mucize bana kalırsa. Uzun vadede sorun olabilir.
Tam bilemiyorum. Bilgisayar acikken boyle birsey yapmak bana sorun cikarir gibi geliyor. Tam olarak nasil oldu bilmiyoruz tabi.Uzun vadede ne gibi sorun olabilir peki?
Yaptığım kısa araştırmalar sonucunda(kesin değil) PCI-e teknolojisinin hot-plug desteğinin olabileceğini bu yüzden sorun olmayacağını fakat takılan donanımdan ötürü BIOS'un bellek ataması / adres ataması ve görüntü çıkışını ayarlayamayacağını bu yüzden yeniden başlatmak gerektiğini(muhtemelen yapmışsınızdır) yazmışlar.
Kısaca bilgisayar çalışırken bu işlemi yapmayın. Fakat yaptıysanız ve bir sorun olmadıysa, muhtemelen daha da olmayacaktır.
Kaynaklar:
Plugging in graphics card while computer is on?
As a point of interest, what would happen if you plugged in the PCIe 2.0 connectors to a graphics card while the computer is on (assuming that there is an onboard GPU or another graphics card already running the OS in normal mode)? Thanks.www.techpowerup.com PCIe hot-plugging - A total pain. Or is it? - Quarch Technology
We look at how to hot-swap PCIe Gen4 devices with a consumer-grade system. PCIe hot-pluggingquarch.com Can I Install a Graphics Card While Windows is running?
I built a new PC with an AMD Radeon Rx 480 4GB Graphics Card. The only way I could boot into BIOS and install Windows 10 was to remove the card from my motherboard and boot off of the (Intel i5 660...superuser.com
Bu daha anlamlı. Uzun vadede bir şey olabilir demek kullanıcıyı kararsız ve korkuyla bırakmaktır bence hocam.
Akım ve ağır darbe gibi olaylar zaten kendini hemen belli eder. Burada sıkıntı verecekse arkadaşın dediği gibi BIOS denetimleri yönünde olur.