Sıklıkla ani elektrik kesilmesi başta SSD'ye ve diğer bileşenlere çok zarar verir. Kasanın içine su dökülmediği sürece böyle bir eylemi bir daha yapma.
Aniden elektrik kesildiğinde ne olursa o olur. Elbette zararlı bir durum UPS'ler boş yere kullanılmıyor. En basitinden RAM'deki verin diske yazılmaz ya da yarım kalır veri kaybı yaşarsın. PSU'ya zarar verip diğer donanımlara zarar verme ihtimalinde yüksek. Kazadır olur, bundan sonra daha çok dikkat etmeye çalış.
Ryzen 5 5600 / Gigabyte GTX 1660 TI 6 GB / Kingston FURY Beast 2x8 3200MHz / Asus Prime B450M-K II / Thermalright Assassin King 120 SE / Samsung 256 GB Evo SATA 3.0 / WD Green SATA 3.0 1TB HDD / AOC 27G2SPU 1 MS 165 Hz
Hocam çok nadir olan bir şey. Ben çekmiştim BIOS ayarları bozulmuştu.
PC açılmamaya başladı. Küçük bir ayar için bilgisayarcıya 100TL ödemiştim. Adama fazla değil mi diyorum format bile 50TL diyor.
Şöyle düşün sen birden bayılsan bir kereden bir şey olmaz ama hergün birden bayılırsan sıkıntı ama onun yerine yatakta uyursan hiç bir şey olmaz yani fişi çekmeyi birden bayılmaya, bilgisayarın içinden kapatmayı normal bir şekilde uyumakmış gibi düşün.
Bir seferden bir şey olma ihtimali çok düşük. Bilgisayar bileşenleri ani elektrik kesintilerine karşı kısmi olarak korumalı şekilde tasarlanıyor. Yani sık sık yapmadığın sürece bir şey olmaması beklenir.
Hiçbir halt olmaz. Bilgisayar bileşenleri aşırı kalitesiz değilse. (Frisby PSU vs. gibi) Bilgisayar bileşenlerinin elleri armut toplamıyor, buna hazırlıklı dizayn edilip güncelleniyor.