PC açıkken fişi çekmek sorun yaratır mı?

Andaç Lengerli

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar yeni aldığım PC'yi yanlışlıkla açıkken fişini çektim bir şey olur mu? Çok korkuyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar yeni aldığım PC'yi yanlışlıkla açıkken fişini çektim bir şey olur mu? Çok korkuyorum.

Ama sen yine de yapma çünkü ekran kartı veya PSU bozulabilir arkadasin dediği gibi çok sık yapmazsan hani acelen olur bir şey olmaz çok.

Arkadaşların dediği gibi sık sık yapmazsan fazla bir şey olmaz ancak belki hard disk kullanıyorsan sağlığı düşebilir.

Aniden elektrik kesildiğinde ne olursa o olur. Elbette zararlı bir durum UPS'ler boş yere kullanılmıyor. En basitinden RAM'deki verin diske yazılmaz ya da yarım kalır veri kaybı yaşarsın. PSU'ya zarar verip diğer donanımlara zarar verme ihtimalinde yüksek. Kazadır olur, bundan sonra daha çok dikkat etmeye çalış.

Hocam çok nadir olan bir şey. Ben çekmiştim BIOS ayarları bozulmuştu.
PC açılmamaya başladı. Küçük bir ayar için bilgisayarcıya 100TL ödemiştim. Adama fazla değil mi diyorum format bile 50TL diyor.

Şöyle düşün sen birden bayılsan bir kereden bir şey olmaz ama hergün birden bayılırsan sıkıntı ama onun yerine yatakta uyursan hiç bir şey olmaz yani fişi çekmeyi birden bayılmaya, bilgisayarın içinden kapatmayı normal bir şekilde uyumakmış gibi düşün.

Bir seferden bir şey olma ihtimali çok düşük. Bilgisayar bileşenleri ani elektrik kesintilerine karşı kısmi olarak korumalı şekilde tasarlanıyor. Yani sık sık yapmadığın sürece bir şey olmaması beklenir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı