PC açıldığında %100 disk kullanımı

İlk bilgisayarı açtığımda görev yöneticisinden bakıyorum. Disk %100. En basitinden bir müzik dosyasına girsem % 80-90'a çıkıyor. Normal mi ? Sonralarda %0-10 arasına iniyor. Windows 8.1 kullanıyorum. Bir sürü gereksiz program var. Format atmayı bilmiyorum. Babam da attırmama kızıyor. Daha alalı 1 sene oldu. Teknobiyotik 1500 TL'lik sistemi. G4600, GT 1030, WD 1TB ...

Son düzenleyen: Moderatör:
Ülkemizde daha bir 3-4 sene kullanılmaya devam eder sanırım HDD'ler. Toplama olarak yapıyorlar ve sunuyorlar piyasaya. Fiyatları da o kadar düşük olmuyor yalnız. Sizin sorununuza gelince. Ben hiç yaşamadım o tarz bir problem. Arkadaşımın bilgisayarında aynı sorun vardı. En güncel işletim sistemini kurduk çözüldü sorunu. Yalnız format atarak yaptık işlemi. Virüsten kaynaklı olabileceğini düşündük biz. Formatlayıp yükseltmenizi tavsiye ederim.

Sistem kurarken bende benzer bir hata yapmıştım. SSD almayım işimi görür diye eski sistemimde bulunan HDD ile sistemimi kurdum ve w10 da benzer bir hata ile karşılaşmıştım sonradan SDD aldım kurdum ve bir daha buna benzer bir sorunla karşılaşmadım.

Günümüzde artık SSD bir lüks değil %100 ihtiyaçtır. Bence minimum 240 GB olmalı favori 1 2 oyun ve işletim sistemi için 240 GB çok uygun oluyor.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı