PC açılınca priz voltajı düşüyor

Ekselansce

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar, PC kapalıyken priz voltajı 220V üzerindeyken, PC açıldığında boşta 185V civarına, FurMark testi yaparken ise 172V'ye kadar düşüyor. Son zamanlarda Valorant'ta FPS serbest bırakıldığında PC resetleniyor ve evde süpürge çalıştırıldığında da PC kapanıyor. Bu durumu çözmek için nereden başlamamı tavsiye edersiniz?

Sistem özelliklerim:

• İşlemci: i7 3770.
  • Ekran Kartı: GTX 660.
  • PSU: 600W (sertifikasız)
  • Kasa: İşlemci ve ekran kartı haricinde ekstra 5 fan daha var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yani ev tesisatı gibi görünüyor sorun. Elektrikçiye kontrol ettirebilirsiniz.
Evin her odasında denedim, benim bilgisayar oyunda seçim ekranı ve oyuna giriş yapılırken voltajda dramatik düşüşler oluyor. Evdeki diğer bilgisayarda böyle bir sorun yok, FPS sınırsız olmasına rağmen gayet normal çalışıyor ve hiç kapanmıyor 🤔

Evin her odasında denedim, benim bilgisayar oyunda seçim ekranı ve oyuna giriş yapılırken voltajda dramatik düşüşler oluyor. Evdeki diğer bilgisayarda böyle bir sorun yok, FPS sınırsız olmasına rağmen gayet normal çalışıyor ve hiç kapanmıyor 🤔
Evdeki diğer bilgisayar çalışırken priz voltajında düşme oluyor mu?

Hayır hiçbir değişiklik olmuyor, furmark testinde benim PC voltaj düşüklüğüne sebep olurken diğer PC ile test yapınca gram oynamıyor, ilginç bir vakayla karşı karşıyayız
Öyleyse PSU değiştirin. Mantıklı başka bir sebep çok bulamıyorum. Bu arada Power Supply parazitli ve kendi içinde verimli akım sunmuyorsa indükte ediyorsa voltaj düşer. Power Supply değiştirirseniz sorun çözülebilir. Eğer sorun çözülmezse de başka bir çözüm olabileceğini sanmıyorum bu durumda.

Merhaba. Elinizde 600 watt 'lık başka (yedek) PSU varsa onunla kasada iç değişiklik yaparak deneyin. PSU' yla ilgili görünüyor. Diğer odadaki masaüstü PC'de de ayni voltaj düşümü olsaydı elektrikçiyle ev tesisatını baştan sona inceletin derdim. Ama bu son (özel) durumda bu sıkıntı 2. PSU ile ilişkili görünüyor. Kolay gelsin.

Merhaba. Elinizde 600 watt 'lık başka (yedek) PSU varsa onunla kasada iç değişiklik yaparak deneyin. PSU' yla ilgili görünüyor. Diğer odadaki masaüstü PC'de de ayni voltaj düşümü olsaydı elektrikçiyle ev tesisatını baştan sona inceletin derdim. Ama bu son (özel) durumda bu sıkıntı 2. PSU ile ilişkili görünüyor. Kolay gelsin.
Benim bilgisayarda GTX 660 var ve 600 wattlik PSU var, kartı çıkarınca voltaj düşüklüğü ortadan kalkıyor. Diğer bilgisayardaki ekran kartını (1050 ti) benim bilgisayara takınca voltaj düşüklüğü olmuyor. Sonuç olarak GTX 660 ile ilgili olduğu sonucuna vardım. Biosu oc yapılmış %110tdp olacak şekilde ayarlanmış. Daha düşük TDP çeken bios da bulamadım mecburen oyunları düşük FPS'e çekeceğim. Cevaplar için teşekkür ederim 🙏🙏🙏

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı