Çözüldü PC açılıp kapanıyor ve monitör "Monitor go to sleep" diyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

isaozkan35

Hectopat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 1400
SAPPHIRE Radeon RX 580 8GB
8+8 3000 mhz ripjaws bellek
toplam 2.75tb küsür alan
Merhaba. Şu an telefondan yazmış durumdayım. Bilgisayarımın güç tuşuuna basıyorum. Windows ekranını açıyor. Masaüstündeyim uyku moduna giriyor açıyorum uyku modundan (güç seçeneklerinde hiçbir zaman olarak ayarlı) 2 dakika sonra monitörde şu yazı geliyor "monitor GO to sleep" ve monitor ışığı turuncuya dönüyor yeşilden. Kasam çalışıyor, PSU kontrol kalemi ile kontrol ettim güç geliyor RAM'leri temizledim olmadı BIOS pilini çıkardım olmadı. Ne yapmam gerekiyor?

images (1).png

Çözüm
Hocam kusura bakmayın geç dönüş yaptım biraz, sorununuz ekran kartı kaynaklı büyük ihtimal.

Hocam çözdüm. Çözümü: RAM'i kontrol edin. RAM'lardan biri bozuksa böyle bir hata verebilir.
Hepsini teker teker kontrol edin.(benimki 2 slot 2 slotta 2 RAM vardı 1 tanesini çıkardım ve bozuk olanı buldum.) Böylece size görüntüyü yansıtan monitörünüz artık bu hatayı vermeyecektir.
Böyle oldu

Dosya Ekleri

• 1637088728975261352216.jpg
    1637088728975261352216.jpg
    106,4 KB · Görüntüleme: 42
Masaüstü kullanırken ben zamanında Windows'la alakalı oluyordu sürekli o zamanlar 15 16 yaşlarındaydim ama tabii bir dünya sebebi olabilir kablo ekran kartı monitörün kendisi vesayire bilgisiz değilim başıma geleni söyledim.(suanda 23 yaşındayım)

Hocam ekran kartını çıkarıp görüntü kablosunu anakarta bağlamayı deneyin.

Hocam kasanın arkasında ekran kartına bağlı bir kablo olması gerek. Onu anakartta uygun olan sokete takmalısınız.
Sokete uygun kablo yok hocam
Masaüstü kullanırken ben zamanında Windows'la alakalı oluyordu sürekli o zamanlar 15 16 yaşlarındaydim ama tabii bir dünya sebebi olabilir kablo ekran kartı monitörün kendisi vesayire bilgisiz değilim başıma geleni söyledim.(suanda 23 yaşındayım)
Ben şu an 19 yaşındayım. Bu pc bende 12 yaşından beri var hiç sıkıntı çıkarmadı
İlk kere oldu bu.

Sana demedim güzel kardeşim yukarıda arkadaşa açıklama yaptım 2 kere aynı sorun oldu diyorsun 1.cisinde nasıl çözüme kavuştun 2.cisindede aynısını yapabilirsin.

Hocam kusura bakmayın geç dönüş yaptım biraz, sorununuz ekran kartı kaynaklı büyük ihtimal.

Hocam çözdüm. Çözümü: RAM'i kontrol edin. RAM'lardan biri bozuksa böyle bir hata verebilir.
Hepsini teker teker kontrol edin.(benimki 2 slot 2 slotta 2 RAM vardı 1 tanesini çıkardım ve bozuk olanı buldum.) Böylece size görüntüyü yansıtan monitörünüz artık bu hatayı vermeyecektir.

Çözüm

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı