PC açılırken anakart logosunda donuyor

Archura

Centipat
Merhabalar.

Konu başlığında da belirttiğim gibi bilgisayar açılışta anakart markası geliyor sonra Windows yükleme imleci dönerken takılıp kalıyor(ek'teki fotoğraf).
Sistem özellikleri, paylaştığım AIDA64 raporu linktedir.
Report2.htm

Yaptığım işlemleri paylaşayım.
  • PC ilk eve geldiğinde BIOS'u F41'den F50'ye güncelledim ve X.M.P açık bir şekilde Windows'un en son sürümünü kurdum.
  • Arada bir bu takılmaları açılışta alınca BIOS'u eski sürümüne geçirip X.M.P kapalı bir şekilde tekrar format attım sonuç aynı. Sorunu çözemedim.
  • RAM'in bir tanesini çıkarıp tek RAM ile denedim başarısız.
  • Format atınca bir süre çalışıyor. Sonra tekrar açılışta donma meydana geliyor.

Muhtemelen donanım kaynaklı. Çünkü takılma ekranında işlemci fanı daha hızlı çalışmaya başlıyor. Ama işlemci ışığı hiç yanmıyor.

Monitör eski, HDMI to VGA ile kullanıyorum. Frekansı uyuşmuyor olabilir mi?
Ya da SSD'de problem olabilir mi? Bu da ayrı bir teorim. Çok uzattım. Özür dilerim.

Sizlerin yorumlarını bekliyorum.

Şimdiden teşekkürler.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2020-02-15.jpeg
    46,4 KB · Görüntüleme: 87
Son düzenleyen: Moderatör:
ASUS TUF B450 anakart kullanıyorum. Eskiden bende de arada olurdu. BIOS güncelledikten sonra düzeldi.
Anakart sitesinde son sürümü F50 olarak görüyorum. Raporda ise BIOS'unun F41 versiyonda olduğu yazıyor.

Bios pilinizi çıkarıp 5-10 dk bekleyin daha sonra takıp windows yazılım indirme merkezinden temiz windows kurulumu yapıp deneyin olmadı anakartınız yeniyse servise gönderin bence. Eğer laptop ise direkt laptopu gönderin.

Bunu denemedim. Sorunun kaynağı anakart mı olduğunu düşünüyorsunuz? Bilgisayarı alalı daha 15 gün olmuştur. olmadı servise göndericem. İtopyadan aldım. Onlara da yazdım. Teşekkür ederim cevaplarınız için. Deneyeceğim. Buradan bilgilendirme yaparım.
Söylediklerinizi yaptım. yine başarısız. windows kurulumu yaptım. ekran kartı driverı kurulumunda bilgisayar aniden kapandı hiç bir tepki yok sonra power tuşuna bastım yine anakart ekranında takılı kaldı. Deliricem abiii! Neden çalışmıyor!?
ASUS TUF B450 anakart kullanıyorum. Eskiden bende de arada olurdu. BIOS güncelledikten sonra düzeldi.
Anakart sitesinde son sürümü F50 olarak görüyorum. Raporda ise BIOS'unun F41 versiyonda olduğu yazıyor.
f50 ye geçtim. temiz windows kurdum. sonuç başarısız. ya ssd de var okuma yapmıyor. ya da anakartta... Windows kurulumunu yaptıktan sonra ekran kartı driverını kurarken pc kapandı. açtığımda yine anakart ekranında kaldı.

Teşekkürler yine de tavsiyeniz için

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…