Archura
Centipat
Merhabalar.
Konu başlığında da belirttiğim gibi bilgisayar açılışta anakart markası geliyor sonra Windows yükleme imleci dönerken takılıp kalıyor(ek'teki fotoğraf).
Sistem özellikleri, paylaştığım AIDA64 raporu linktedir.
Report2.htm
Yaptığım işlemleri paylaşayım.
Muhtemelen donanım kaynaklı. Çünkü takılma ekranında işlemci fanı daha hızlı çalışmaya başlıyor. Ama işlemci ışığı hiç yanmıyor.
Monitör eski, HDMI to VGA ile kullanıyorum. Frekansı uyuşmuyor olabilir mi?
Ya da SSD'de problem olabilir mi? Bu da ayrı bir teorim. Çok uzattım. Özür dilerim.
Sizlerin yorumlarını bekliyorum.
Şimdiden teşekkürler.

Konu başlığında da belirttiğim gibi bilgisayar açılışta anakart markası geliyor sonra Windows yükleme imleci dönerken takılıp kalıyor(ek'teki fotoğraf).
Sistem özellikleri, paylaştığım AIDA64 raporu linktedir.
Report2.htm
Yaptığım işlemleri paylaşayım.
- PC ilk eve geldiğinde BIOS'u F41'den F50'ye güncelledim ve X.M.P açık bir şekilde Windows'un en son sürümünü kurdum.
- Arada bir bu takılmaları açılışta alınca BIOS'u eski sürümüne geçirip X.M.P kapalı bir şekilde tekrar format attım sonuç aynı. Sorunu çözemedim.
- RAM'in bir tanesini çıkarıp tek RAM ile denedim başarısız.
- Format atınca bir süre çalışıyor. Sonra tekrar açılışta donma meydana geliyor.
Muhtemelen donanım kaynaklı. Çünkü takılma ekranında işlemci fanı daha hızlı çalışmaya başlıyor. Ama işlemci ışığı hiç yanmıyor.
Monitör eski, HDMI to VGA ile kullanıyorum. Frekansı uyuşmuyor olabilir mi?
Ya da SSD'de problem olabilir mi? Bu da ayrı bir teorim. Çok uzattım. Özür dilerim.
Sizlerin yorumlarını bekliyorum.
Şimdiden teşekkürler.
Dosya Ekleri

Son düzenleyen: Moderatör: