PC açılırken DPC_WATCHDOG_VIOLATION hatası veriyor

• Konuyu başlatan hud24
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 12
  • Görüntüleme 1.504

hud24

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba.
3 Ay önce Acer marka bir laptop satın aldım. İlk 45 gün performansından memnun iken devamında hatalar almaya başladım.
Hatalarımın tamamını açılışta yaşıyorum. Normalde çok kısa sürmesi gereken açılış 2 dakikaya kadar uzayabiliyor ve devamında mavi ekranla karşılaşıyorum. Bazen de açılış yine çok uzun sürüyor ve devamında mavi ekran almadan açılıyor. Bu hatayı 3 açılışta bir yaşıyorum.
Cihaz daha yeni garantiden geldi. Anladığım kadarıyla format atıp, BIOS'u güncelleyerek göndermişler. Garantiden geldiği gibi açtığımda dahi aynı sorunu aldım, teknik servisi durumu nezaketle bildirdiğimde telefon yüzüme kapatıldı.
Bilgisayarın açılış esnasındaki hatası dışında başka hata almıyorum. Bu konu hakkında yardımlarınıza şimdiden teşekkür ediyorum.
Hata kodu: DPC_WATCHDOG_VIOLATION.

Sistem özellikleri:
AMD Ryzen 3500U.
AMD Radeon 540X.
Kingston 512 GB SSD.
8 GB DDR4 RAM.
Not: Windows Update'den tüm Driver'ları ve AMD Support'dan ekran kartı sürücüsünü güncelledim.

Son düzenleyen: Moderatör:

O zaman bir sonraki mavi ekranı beklemeniz lazım.
Şimdi bilgisayarı yeniden başlatarak o hatayı almayı denedim. İkinci denememde sistem açılırken siyah bir ekranda uzun süre bekledi ve devamında kendini yeniden başlattı. Mavi ekran hatası alamadım, ne zaman alabilirim belli olmuyor ama açılışta ciddi bir sorun var. Sisteme de zarar vermek istemiyorum. Mavi ekranı beklemek dışında başka bir öneriniz var mı? Yardımlarınız için çok teşekkürler...
O zaman bir sonraki mavi ekranı beklemeniz lazım.
Yeniden mavi ekran hatası aldım ama minidump dosyası yine oluşmadı.

Son düzenleme:
O zaman DDU ile ekran kartı sürücüsünü kaldırıp güncelini yükleyiniz. Memtest86 ile bellek testi yapınız. HDD Sentinel ile disklerinizin sağlık durumlarını paylaşınız.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

O zaman DDU ile ekran kartı sürücüsünü kaldırıp güncelini yükleyiniz. Memtest86 ile bellek testi yapınız. HDD Sentinel ile disklerinizin sağlık durumlarını paylaşınız.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ekran kartım güncel
Bellek'lerim sağlıklı, hiçbir sorun çıkmadı
Bilgisayarımda hdd yok, ssd var

Şöyle bir şey farkettim
Bilgisayarımı sarjda kapatıp, pil gücüyle açtığımda bu sorunu direkt yaşıyorum. 5 denememin 4'ünde hatayla karşılaştım.
Sarjda açtığımda hiçbir sorun yok.
Ekran kartı güncel olsa bile yapın. SSD olsa bile paylaşınız. Klavye ve fareden başka bilgisayara takılı cihazlar varsa onları çıkarıp test edin sistemi.
Sdd'nin sağlıklı olduğu yazıyor.
Ekran kartı sürücüsünü de bahsettiğiniz şekilde yaptım
Sorun devam ediyor
Şöyle bir şey farkettim
Bilgisayarımı sarjda kapatıp, pil gücüyle açtığımda bu sorunu direkt yaşıyorum. 5 denememin 4'ünde hatayla karşılaştım.
Sarjda açtığımda hiçbir sorun yok.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı