Çözüldü PC açılırken "no signal" uyarısı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Bayram Koştan

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
MSI MAG FORGE M100A
MSI MAG A550BN
MSI B450M-A PRO MAX II
AMD RYZEN 5 5500
XPG GAMMIX D35 8x2 = 16 GB
ADATA LEGEND 800 500GB
ASUS DUAL RTX 2060 EVO 6GB OC
Öncelikle iyi akşamlar, geçen günlerde yeni bir ekran kartı aldım fakat monitör ile bağlantıları uymuyordu. Bu nedenle HDMI dönüştürücü alıp taktım kasaya.

Ancak PC açılırken no signal hatası alıyorum. Ekran kartında mı sorun var diye bir bakmak için kabloyu anakarta taktım, sonuç değişmedi. Acaba dönüştürücüde mi sorun var deyip VGA kablosunu söküp anakarta taktım, yine bir şey olmadı. Yardım eder misiniz?

Çözüm
Dönüştürücü VGA to HDMI ise genelde ya dönüştürücüye veya ekran kartına giren kablolar iyi oturmuyor olabilir. Bazen normal HDMI kablosu ile ekran kartına iyice dürtmeyince benimki de görmüyor.

Maalesef yine olmadı takıp yeniden çıkardım ikisini de.

Ekran kartını çıkartmadıysanız sorun dönüştürücü kaynaklı olabilir, bunun nedenleri şöyle,

Ekran kartı takılıyken anakart yani onboard VGA çıkışı görüntü vermez. Bu durumda siz aslında dönüştürücüyü tam anlamıyla test etmemiş oluyorsunuz.

Ekran kartını da söktüğünüzde onboard kart üzerinden görüntü alabiliyor musunuz?

Yok, ekran kartını söküp denedim.

Sorunu çözdüm RAM'ler yuvasına tam oturmamış, iyice oturtup deneyince sorun ortadan kalktı.
Ekran kartını çıkartmadıysanız sorun dönüştürücü kaynaklı olabilir, bunun nedenleri şöyle,

Ekran kartı takılıyken anakart yani onboard vga çıkışı görüntü vermez. Bu durumda siz aslında dönüştürücüyü tam anlamıyla test etmemiş oluyorsunuz.

Ekran kartını da söktüğünüzde Onboard kart üzerinden görüntü alabiliyor musunuz?

Dönüştürücü VGA to HDMI ise genelde ya dönüştürücüye veya ekran kartına giren kablolar iyi oturmuyor olabilir. Bazen normal HDMI kablosu ile ekran kartına iyice dürtmeyince benimki de görmüyor.

Maalesef yine olmadı takıp yeniden çıkardım ikisini de.

Ekran kartı takılıyken anakart yani onboard VGA çıkışı görüntü vermez. Bu durumda siz aslında dönüştürücüyü tam anlamıyla test etmemiş oluyorsunuz.

Ekran kartını da söktüğünüzde onboard kart üzerinden görüntü alabiliyor musunuz?

Yok, ekran kartını söküp denedim.

Sorunu çözdüm RAM'ler yuvasına tam oturmamış, iyice oturtup deneyince sorun ortadan kalktı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı