PC açılırken resetliyor

Makaleler
4
Daha fazla  
Açılırken sürekli yeniden başlıyor bazen Windows logosu tam gelmeden resetliyor, bazen(2) Windows'u açıyorum 1-2dk sonra yeniden başlatıyor resetliyor. Bazen(3) ise 1-2 gün kullanıyorum sistemi çat bir anda yeniden başlıyor. PC resetliyor, yeniden başlıyor. Ben bu sorunu inanın ki hiç ama hiç anlamadım. Bu hafta kendi kartımı sattığım için ve satın aldığım 2 ekran kartından memnun kalmadığım için 2 kere ekran kartı değiştirdim yalanım yok.

İşlemci ısınmıyor ama fan ayakları kırık kullanmama rağmen. Ekran kartı da aynı şekilde. RAM'ler 2+2+2 DDR2 RAM'leri de denemiştim yerlerini değiştirdim tek slot RAM ile açmayı denemiştim onun ile de alakası yokmuş. Tüm USB'leri çıkartıp açtım o da olmuyordu, HDD çıkartıp denemiştim sanırım hatırlamıyorum. CPU fanı düşmesin diye yan yatay olarak kullanıyorum kasayı. Şu anda yine kapanmadı ve kullanabiliyorum ama her an gidecek diye çok tedirginim. Kasa ile uğraşmaktan bıktım yani o derece. Neden kapandığı ile alakalı PC konusunda çoğu sorunu çözmüş, çoğu hatadan haberdar, gerçekten bilgisi olan insanlar varsa, lütfen şu konuya etiketleyin. Çok ama çok makbule geçer arkadaşlar.

@Recep Baltaş @Ali Güngör @Asım Demir @Sercan1096 @Kerem00

Abiler umarım konuyu görürsünüz, problemin neden kaynaklandığını anlamıyorum çok sürpriz kapatıyor sistem kendini.

1616360111405.png

Son düzenleme:
PSU'nuzu kontrol eder misiniz bir acaba?
Kontrol derken ne gibi kontrol edeyim? Tozlu mu falan diye soruyorsanız evet fanları tozlu, içi ne halde bilmiyorum malesef.
Neden kapatıyor kendini bir tahmininiz varsa fikirlerinizi belirtin, her fikir benim için değerli. Belki denemediğim bir şey kalmıştır.

Kontrol derken ne gibi kontrol edeyim? Tozlu mu falan diye soruyorsanız evet fanları tozlu, içi ne halde bilmiyorum maalesef.
Neden kapatıyor kendini bir tahmininiz varsa fikirlerinizi belirtin, her fikir benim için değerli. Belki denemediğim bir şey kalmıştır.

PSU'nun kablolarını kontrol eder misiniz hem anakarta bağlanan güç kablosunun hem PSU'nun kendi kablolarını kontrol eder misiniz? Şimdi göremediğimizden dolayı tahmin de bulunuyorum sadece. 3 ay önce de bende aynı problem vardı PSU'yu bir açtım kabloları kül olmuştu.

PSU'nun kablolarını kontrol eder misiniz hem anakarta bağlanan güç kablosunun hem PSU'nun kendi kablolarını kontrol eder misiniz? Şimdi göremediğimizden dolayı tahmin de bulunuyorum sadece. 3 ay önce de bende aynı problem vardı PSU'yu bir açtım kabloları kül olmuştu.
Hocam ne diyeceğimi bilemedim üzücü bir durum umarım başıma gelmemiştir böyle bir şey.. Demin yine yeniden başlattı ve yine kullanabiliyorum çok şükür.

PSU kablolarında kopukluk falan göremedim en azından şimdilik. Acaba PSU fanlardaki tozlardan ötürü iyi soğutamıyor olabilir mi? bayağı toz demeyeyimde iyi bir tozluydu yani kulak çubuğuyla bile temizlemeye kalksam biraz sürer. PSU markası FSP hyper 500W. Temizlemek için açsam elim el değil daha kötü yapabilirim o yüzden o topa girmiyorum. Yarın bi fanların tozunu almayı deneyeceğim, onun dışında ne gibi sorunlar olabilir aklınıza bir şey geliyorsa yazın hocam.

Hocam ne diyeceğimi bilemedim üzücü bir durum umarım başıma gelmemiştir böyle bir şey. Demin yine yeniden başlattı ve yine kullanabiliyorum çok şükür.

PSU kablolarında kopukluk falan göremedim en azından şimdilik. Acaba PSU fanlardaki tozlardan ötürü iyi soğutamıyor olabilir mi? Bayağı toz demeyeyimde iyi bir tozluydu yani kulak çubuğuyla bile temizlemeye kalksam biraz sürer. PSU markası FSP Hyper 500W. Temizlemek için açsam elim el değil daha kötü yapabilirim o yüzden o topa girmiyorum. Yarın bir fanların tozunu almayı deneyeceğim, onun dışında ne gibi sorunlar olabilir aklınıza bir şey geliyorsa yazın hocam.

Elinizde eğer fazladan parça varsa denilme yanılma yoluyla problemi bulacağınızı düşünüyorum umarım tez zamanda çözersiniz problemi.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı