PC açılırken VGA LED'i yanıyor ve ekran gidip geliyor

kawhitheclaw

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, 2 gün önce anakartımı değiştirdim ancak yeni anakartımda eskisinde karşılaşmadığım bazı sorunlarla karşılaşıyorum.

Sistemim: INNO3D RTX 3060
Z490 GAMING X Gigabyte - eski anakartım B460M PRO
i5 10600KF
HyperX 8x2 3200MHz RAM
600W 80+ PSU.

Karşılaştığım hatalar:
-PC'yi ilk defa açarken anakartta VGA LED'i yanıyor yine de monitöre görüntü geliyor ama Valorant girerken VAL1 hatası veriyor. Star Wars'ta ekran gidip geliyor.
-PC'yi yeniden başlattığımda VGA LED'i sönüyor ancak aynı hatalar devam ediyor. Bu arada Star Wars'ta oyun içinde görüntü hiç gitmiyor sadece ekran değiştiği yerlerde gidiyor, mesela öldüğümde ya da karakter seçme kısmına geçerken.
-Önceki anakart ile aynı şekilde kullanmama rağmen Afterburner oyun için verileri göstermiyor.

Not: Anakartı ilk değiştirdiğimde bu hatalarla karşılaşmamıştım. Valorant oynadım ve bilgisayarı açarken hiçbir LED yanmadı ancak ertesi gün bilgisayarı açmaya çalıştığımda oldu, Star Wars'u da ertesi gün denedim.
BIOS versiyonu da F20D. Gigabyte'ın sitesinde görünen en günceli kullanıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Gün içerisinde bir değişikilk yapmadınız di mi ?
Hayır. Önceki gün bilgisayarı kullandım oyun oynadım ertesi gün uyandığımda başladı tüm sorunlar yaptığım. 2 gün arasında tek değişiklik epic games i indirmek oldu. Ancak sonrasında sorunu düzeltmek için birkaç şey denedim windows update den isteğe bağlı tüm güncellemeleri yaptım, ekran kartının beta sürücüsünü yüklemiştim onu eski sürücüyle değiştirdim yine de bir değişiklik olmadı.

DDU ile ekran kartı driverını silip NVDIA'nın resmi sitesinden en son olan ama beta olmayan ekran kartı driverını indirin.

DDU ile ekran kartı driverını silip NVDIA'nın resmi sitesinden en son olan ama beta olmayan ekran kartı driverını indirin.

Maalesef sorun hala devam ediyor
İnternette yüklediğim BIOS'ta bu problemleri yaşayan insanlar gördüğüm için BIOS değiştirdim. F20D olan BIOS versiyonunu F6D ye düşürdüm. Ancak sorun devam etti ekran gidip geldi yine. Daha sonra ekran kartı slotlarında sorun olabileceğiyle ilgili ekran kartının tam yerleştirilmemiş olabileceği yazıyordu ben de ekran kartımı çıkartıp taktığımda PC'ye hiç görüntü gelmemeye başladı. Bilgisayarı açtığım zaman CPU Debug LED'i yanıyor hiç görüntü gelmiyor ancak tüm fanlar dönüyor ekran kartının fanları dahil. Kasadaki reset tuşu da çalışmadı kapatma tuşuna basılı tutarak kapatabildim bilgisayarı. Anakartımda CPU 8+4 pinli ancak ben 8 pin kullanıyorum bu hataların sebebi bu olabilir mi ne yapabilirim?

Son düzenleme:
1 kez daha eski anakartımı taktım ve yine ekran gidip geldi. Ancak internette birkaç yerde daha gördüm ki bu Star Wars'la ilgili bir sorunmuş. Sorun bende şu an düzeldi ama nasıl bilmiyorum. Oyunu kapatıp açtım düzeldi.
Val1 hatasının da birçok sebebi oluyormuş ama anakart değiştirince format attıktan sonra o da düzeldi.
Şu an güncel olan sorunlarım yeni (Z490) anakartımda CPU güç girişi 8+4 pinmiş ben 8 pin kullanmıştım 2 gün boyunca. CPU'ya OC yapmadım ama PC'yi açmaya çalışınca görüntü gelmiyor sadece fanlar dönüyor ve CPU Debug LED'i yanıyor anakartta.
Aynı zamanda bu sorundan önce monitör kapalıyken PC'yi açınca VGA Debug LED'i yanıyordu ve PC geç açılıyordu. PC açıldıktan sonra Debug LED'i sönmüyordu ama PC'yi kullanabiliyordum. Şu an PC'yi açamadığım için kontrol edemiyorum VGA Debug LED sorununu ancak çözülmemişti.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı