Pc açılışında HDD'nin boot edilememesi

ahmet murat

Megapat
Daha fazla  
Buna benzer konular olsa da tam manasıyla buna benzer bi sorun ve çözüm bulamadım. Sorun şu, bende 2 adet disk vardı. 1 tb ve 320 gb olmak üzere. Ve ben sistemi 1 tb olana kurdum. Sorun yoktu. Daha sonra 320 gb olan diski çıkarttım kullanmadığım için. Ancak diski söktüğümde 1 tb olan disk bios'dan görünüyor ama boot edilmiyordu, bilgisayar açılmıyordu. Biraz araştırınca boot dosyalarını 320 gb olan diske atılmış dediler. Bu durumda bende 1 tb diski tekrar biçimlendirdim, sistem kurdum. Sorun çözülmüş gibiydi. Ancak son günlerde maalesef ara ara bilgisayarı açarken hard disk hiç görünmüyor. 3-5 saniye elektriği kesince ancak görüyor. Bunun sebebi ve çözümü nedir? Bootrec scanos yapıyorum kurtarma konsolundan yüklü windows bulunamadı diyor. Lütfen yardımcı olun.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba HDD görmüyor ise hd tune programı ile tarayabilirsiniz eğer bad sectors var ise HDD nin garantisi varsa verin yoksa değiştirin kolay gelsin.

hd tune ile testler yapıldı sorun yok . disk görünmüyor değil.Kurulum yaparken 2 adet disk vardı sistemi 1tb a kurdum ancak diğer diski çıkarttığımda pc açılmıyor 1 tb görünüyor ancak açılmıyor.Daha sonra 320gb olanı hıç takmadan formatladm sıitem kurdum sorun yok gibiydi ancak şimdide sık sık mavi ekrana düşüyor ardından reset atıyor işte tam bu resettte disk görünmüyor boot edilemiyor..

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı